De Boodschap van Amitabha [13Mar2021]

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 14:33

In deze droom van 13Mar2021 ontvang ik een boodschap of opdracht van Amitabha, een boeddha ...

De Boodschap van Amitabha   ...   de droom

Ik heb enkele uren in mijn eentje gewandeld en een paar boodschappen gedaan. Ik loop nu terug naar een groot, oud gebouw, waar ik met een groep mensen verblijf en deelneem aan een meerdaagse retraite of workshop. Met mijn rechter hand houd ik een tas met enkele etenswaren vast. Na de grote voordeuren in dat gebouw gepasseerd te hebben loop ik door een brede gang recht op twee grote deuren af.
Na ook deze deuren doorgegaan te zijn kan ik nog zo’n 5 meter doorlopen en dan zie ik een enorme zaal voor mij liggen, waarvan de vloer 2 meter lager ligt. Ik sta bij de rand van een soort hoog podium. Ik zie enkele meters van mij af een stenen trap naar de verlaagde vloer. Ik kan echter vanaf de plek, waar ik nu sta, zo op een tafeltje stappen. Dat doe ik met het grootste gemak, Nu nog van het tafeltje afdalen naar de vloer. Ik wilde er eerst afspringen, maar dat is niet verstandig met mijn instabiele linker knie. Ik laat me liever langzaam en behoedzaam van het tafeltje naar beneden glijden.

Als ik op de verlaagde vloer sta, zie ik pas, dat in de immense zaal tafeltjes in rijen gerangschikt zijn, alsof er een tentamen of een test afgenomen gaat worden. Er staat een groot aantal tafeltjes en bij elk tafeltje zie ik een zeer comfortabele fauteuil staan. In een groot deel van de fauteuils zie ik iemand zeer ontspannen zitten. Ik zie niemand schrijven of werken. De mensen zijn aan het relaxen of mediteren.
Dan zie ik in één van de fauteuils een vrouw zitten, die ik ken. Ik loop naar haar toe en ik begin haar vragen te stellen. Ik wil graag weten, wat er allemaal gebeurd is en wat we moeten gaan doen.
Ze vertelt me, dat het nu niet meer zo voor de hand liggend is, dat we met elkaar praten. Er wordt van ons verwacht, dat wij in stilte zijn. In meditatie. Ze vertelt me ook, dat dat uitgelegd is door de leiding. Ze ziet aan mij, dat ik dat allemaal niet weet. De vrouw zegt ineens tegen mij: “Je bent weggeweest! Wat heb je allemaal gedaan? Waar ben je geweest?”.
Dan vertelt ze mij, dat iedereen een eigen thema heeft meegekregen om te overdenken of op te mediteren. Gelukkig heeft ze mijn thema ook genoteerd. Ze pakt haar notitieboekje, ze slaat het open en ze draait het boekje naar mij toe, zodat ik het kan lezen. De rechter pagina is helemaal leeg. Bovenaan de linker pagina staan 6 regels. Het eerste woord staat in dikke, rode letters aangegeven: “Amitabha”. De rest van de tekst staat in mooie, zwarte krulletters geschreven. Ik begin de tekst te lezen, maar dan zie ik dat de tekst helaas begint te vervagen. Ik laat mijn ogen snel over de tekst glijden, voordat alles verdwenen is. Ik krijg de volgende termen mee: Meditatie – Inspiratie – Klanken. Ik hoor onder het lezen, dat die vrouw een toelichting geeft op de voor mij gemaakte aantekeningen. Daarin vallen bij mij ook dezelfde 3 termen op.
Ik weet genoeg en ik weet wat mij te doen staat. Ik ben ook geraakt, dat Amitabha bij mijn thema betrokken is en dat er dus een link is met het Tibetaans boeddhisme.

Dankbaar kijk ik die vrouw aan. Ik zie een enorme ontroering in haar ogen, die gevuld zijn met tranen,  die er elk moment uit kunnen vloeien,

Ik voel die ontroering ook bij mij. Deze emotie heeft te maken met dat we allebei een mooie opdracht of taak toebedeeld hebben gekregen, waardoor we in contact komen met inspiratie, met schoonheid en met onze ziel.

Als afscheid geef ik haar een paar zoenen op haar linker wang   …   en ik word wakker   …

Wat Betekent de aanwezigheid van Amitabha in mijn droom ...

Om te ontdekken, wat de de aanwezigheid van Amitabha in mijn droom betekent, heb ik wat informatie opgezocht over deze boeddha. 

Amitābha of Amida, de Boeddha van het Oneindige Licht, is de hoofd-Boeddha van het Amida-boeddhisme, dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is één van de grootste stromingen in het boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke Paradijs komt. Amitabha behoort samen met Mahasthamaprapta en Guanyin (Avalokiteshvara) tot de 3 heiligen uit het Westelijke Paradijs. Deze 3 heiligen worden vooral aanbeden om met hun hulp overleden geliefden van de hel te redden en ze toegang tot het Westelijke Paradijs te geven. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de 8e eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Amitabha is ook één van de 5 Dhyani-Boeddha's van het Mahayana-boeddhisme. Deze boeddha heerst over het Westelijk Paradijs, een bewustzijnstoestand, die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen, die in de boeddha gelooft, zal in Sukhavati herboren worden. Amitabha is een verlosser, die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

Hieronder een paar voorbeelden van gezangen, gebeden en mantra's rond de verering van Amitabha
[1]   Om A Mi De Wa Hri   (Een prachtig gezang)
Click to hear "Amitabha Buddha Prayer (Dewachen) for Rebirth in Pure Land" in Youtube
[2]   Amitabha Recitation
Click to hear "Amitabha Recitation" in Youtube
[3]   Amitabha Buddha Long Mantra Buddhist Music Remove Negative Energy
Click to hear "Amitabha Buddha Long Mantra - Remove Negative Energy" in Youtube

In een vorig leven was Amitabha koning en ging als monnik onder de naam Dharmakara door het leven, nadat hij kennis maakte met het boeddhisme.
Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af en wilde iedereen helpen op weg naar verlichting. Zijn element is water of vuur en hij wordt meestal afgebeeld in een rode kleur, zittend op een lotusbloem. Hij rijdt soms op pauwen en wordt soms afgebeeld in de yab-yum houding, een omhelzing met zijn Shakti (vrouwelijke kracht) Pandara.
Beelden van Amitabha kun je herkennen doordat deze Boeddhabeelden altijd een lotus in hun arm houden.

Associaties en Analyses

Het is een rijke droom, die ik niet zomaar even kan doorgronden en waaraan ik nog de nodige aandacht aan wil besteden.
Ik kan er al wat over zeggen. Uit mijn droom kan ik halen, dat mijn bezig zijn met klanken zowel voor mij als voor anderen een bron van inspiratie en een vorm van meditatie is. Verder openen de klanken voor ons de weg naar schoonheid en naar onze ziel.

In de beschrijving van Amitabha valt me op, dat het de Boeddha van het Oneindige Licht is. In deze periode (februari-maart 2021) heb ik een paar dromen gehad, waarin licht een belangrijke rol speelde. Ik weet nog niet precies wat dat betekent: Kom ik in een ander licht te staan? Moet ik licht zien als beschikbare energie, dat ik kan en moet gebruiken?

 

Hieronder kun je reageren op deze droom ...


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.