Itay en Sjechina [17Jan2018]

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 20:45

Deze droom heb ik ontvangen op 17Jan2018 in de nacht voor een 5-daagse retraite ...

Itay en Sjechina ... de droom

Ik sta met een aantal mensen op het dak van een zijbeuk van een oude kerk. Ik weet niet precies met hoeveel ik daar sta, maar ik denk met 4 personen. Wij willen de kerk in, maar de poort is afgesloten.

Voor de poort staan mensen te wachten. Zij zien ons op het dak bezig, ze zwaaien naar ons. Zij steken zelfs hun duim op naar ons, waarmee ze aangeven achter onze actie te kunnen staan. 
Ik kijk naar het dak, dat net als de muren van de kerk uit kleine stenen bestaat.
Na het dak grondig bekeken te hebben ontdek ik de vage contouren van een gotisch dakraam. Ik ben de enige, die dat gezien heeft.
Ik zie dat het raam uit twee stenen luiken bestaat en ik kan mijn handen net in de spleet tussen de luiken naar binnen bewegen.
Het kost me veel kracht om het rechterluik open te klappen. Nu zien de anderen het dakraam ook duidelijk. Samen met een paar mensen klappen wij het linkerluik ook open.
Dan laat ik de mensen één voor één naar binnen zakken door steeds de hand van de persoon in kwestie goed vast te houden. Ik buig dan zover mogelijk mee naar binnen om diegene zoveel mogelijk te laten zakken. Ik ga tot het uiterste, tot ik niet verder meer kan. Dit doe ik om de valhoogte zo klein mogelijk te maken en dan laat ik los.
Als ik de enige ben, die nog op het dak sta, zie ik ineens twee mannen in de kerk opduiken. We zijn betrapt! Ik probeer op het dak niet op te vallen door wat weg te duiken en van het geopende raam weg te blijven. Maar dan staat ineens een man naast mij. Hij vraagt: “Waar kom je vandaan?”. Ik wil niet direct mijn huidige adres prijsgeven. Dus ik zeg: “Oorspronkelijk uit Rotterdam!”. Dan vraagt hij: “Wat komen jullie hier eigenlijk doen?”. Ik antwoord dan: “Het belangrijkste voor ons is om hier te zijn!”. 

“Ja – Ja!” reageert hij heel sceptisch. Het gaat door me heen, dat hij denkt dat wij zijn gekomen om te stelen. Ik zeg: “Of je het nou wel of niet gelooft, daar kan ik niet veel aan doen. Dit is mijn waarheid!”. Ik moet van die man door het dakraam naar binnengaan. Als ik mijn voeten op de vloer zet, besef ik pas dat ik van een ladder afgedaald ben. Even later sta ik met de man in een grote, halfduistere kamer. Ik zie tegen de muur een enorme boekenkast staan. De man vraagt of ik iets wazigs gezien heb. Ik begrijp de man niet en ik kijk hem aan. Dan wijst hij naar de rechterhoek in de kamer net onder het plafond. Ik zie daar een bruine, bolvormige wolk met bovenop en onderop een glazen schijf (een grote waxinelichthouder), dat een oranje licht uitstraalt. De bruine wolk draait met hoge snelheid om zijn eigen as en verplaatst zich langzaam van de rechterhoek naar de linkerhoek onder het plafond. Vol verbazing kijk ik naar dit fenomeen. Ik vraag de man: “Wat is dat?”. De man antwoordt: “Een itay!”   ...   Dan word ik wakker.

Associaties en Analyses

Mijn eigen Associaties en Analyses

Ik wil een kerk, een heiligdom, binnengaan en ik help ook 4 anderen om daar binnen te komen. De poort was gesloten en ik zocht toch een weg om daar binnen te geraken. Ik had het gevoel, dat mijn actie niet volgens de regels was. Illegaal dus.
Dat is één reden, dat ik ontwijkend heb gereageerd op de vraag “Waar kom jij vandaan?”.
De andere reden betreft ongeloof en onzekerheid. Ik wil graag mijn intuïtie en mijn innerlijk weten ontwikkelen en als ik merk, dat ik stappen maak in die ontwikkeling ,dan kan ik het zelf nog gewoon niet geloven. Ik voel wel een ontwikkeling op dit gebied en ik begin er ook steeds meer van overtuigd te raken, dat het echt zo is. Vertellen in mijn droom waar ik vandaan kom en waar ik aangetroffen word, laat mijn pad zien. Dat vond ik in mijn droom duidelijk lastig.
Aan het eind van de droom word ik geconfronteerd met de term “Itay”, ik had er nog nooit eerder van gehoord. Wat onderzoek op Google heeft mij geleerd, dat het naast een Hebreeuwse jongensnaam ook “Vader” of “Met mij” betekent.

Associaties en Analyses van Anderen

Herma Meulenkamp   [ITIP Begeleider]
[Woensdag 17Jan2018: 1e dag van 5-daagse retraite]   Ik vind dit echt een droom voor de hele groep en ik vind het verheugend nieuws, want je gaat naar binnen en je blijft niet wachten totdat de poort opengaat. Ik bespeur wel wantrouwen, want je geeft jouw huidige adres niet prijs. Waar woon je eigenlijk, Henk? Het is nog maar de vraag of jouw actie illegaal is. Je hebt in ieder geval niet braaf gewacht, totdat de poort opengemaakt werd.
In de bijbel komt het voor, dat er met een wolk een goddelijke boodschap gegeven wordt. Er is dan een stem te horen. Het is duidelijk, dat het scheppende met jou is.
[Een verwijzing naar de Bijbel]:   Een stem uit de hemel (Matteüs 17:5) ... Hij was nog niet uitgesproken, of de schaduw van een stralende wolk gleed over hen heen, en uit de wolk klonk een stem: “Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde. Luister naar Hem!”. ...

Bas Klinkhamer   [Directeur ITIP / Gespecialiseerd in dromen / Auteur van enkele boeken over dromen]
[23Jan2018]:   Een prachtige droom. De wolk is Schenina (Sjechina), de goddelijke aanwezigheid op aarde. Hij dient als gids voor het volk dat de woestijn doorkruist. Hij toont hen de weg. Het is echter ook de wolk van het niet-weten.
Reyke Zwartjes geeft een lezing over niet-weten. https://itip.nl/activiteiten/help-ik-weet-het-niet/. Daar zou ik heengaan als ik jou was.

Nanske Kuiken   [ITIP Begeleider / Gespecialiseerd in dromen]
[24Jan2018]:   Wat prachtig Henk, heel erg mooi om zo vanuit de dromenwereld beelden tot je te krijgen en zeker zo in de retraite met Herma er dan betekenis aan te geven samen met de mensen in de groep.

Hieronder kun je reageren op deze droom ...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.