Vulkanisch Landschap - Krachtige Maan [09Nov2018]

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 11:58

Vulkanisch Landschap - Krachtige Maan ... de droom

Ik ben buiten en ik zie de schemering, maar alle kleuren zijn nog goed te herkennen. Ik rijd op een fiets. Een hond, een Border Collie, loopt trouw met mij mee. Die hond hoort bij mij. Ik heb een boodschappen-lijstje bij me, we moeten dus ook nog even boodschappen doen.

Onder weg worden we ingehaald door Maria, mijn vrouw. Ik vind het leuk om haar te zien, maar ik zeg wel verbaasd tegen haar “Ik zou toch de boodschappen doen?”.
Maria legt uit, dat zij een speciale boodschap gaat doen. In een of andere winkel is een klein, handig  apparaatje te koop, waarmee snel en eenvoudig thee gezet kan worden. Gauw neemt Maria afscheid en volgt haar route naar die winkel.

Daarna kom ik samen met de hond in een heuvelachtig landschap terecht. Ik zie grazige hellingen met kort gras. In dit landschap bevinden zich veel kratervormige holten, die aan duinpannen doen denken. De holten hebben een halfbolvormige vorm. Het landschap doet wat denken aan National Parc des Volcans in de Auvergne.

Ik stap van de fiets en ik loop samen met de hond naar zo’n kom. Bovenaan de kom geef ik de fiets een duw, zodat die zelfstandig afdalend een spiraalvormige route door de kom naar beneden aflegt. Onderin de kom komt de fiets tot stilstand en valt dan zachtjes om. Deze truc herhaal ik enkele keren. Iedere keer als ik de fiets ophaal, dan loopt de hond kwispelstaartend met mij mee. Steeds als ik de fiets de kom in duw, dan kijkt de hond de fiets geïnteresseerd en geamuseerd na.

Dan ineens merk ik dat het wat lichter wordt in de omgeving en aan de hemel. Mijn blik wordt getrokken naar de heuvelrug. Daar zie ik een schijnsel dat kan duiden op de opkomende zon. Maar de kleur van het licht is anders, het licht is veel witter. Het moet dus te maken hebben met de opkomende maan. Ik zie aan de intensiteit van het licht, dat er straks een grote en krachtig schijnende maan op zal komen.

Ik keer me om en ik loop met de fiets aan de hand samen met de hond de heuvel af. Ik loop over mijn waarneming en de interpretatie ervan na te denken. Het komend fenomeen zal fascinerend en imponerend om te zien zijn. Maar het maakt me ook een beetje bang. Het is de kracht en de energie van die grote maan, die straks te ervaren zal zijn, die me wat beangstigt.

Associaties en Analyses

Associaties en Analyses van Anderen

Bas Klinkhamer   [Directeur ITIP / Gespecialiseerd in dromen / Auteur van enkele boeken over dromen]
[12Nov2018]:   Een prachtige droom, die aangeeft dat je van boodschappen doen (heel praktisch, maar ook wat alledaags en een klusje) gaat naar een overweldigend gevoel van een opkomende maan. Dus je komt in een ander licht te staan. Heel mooi.

 

Hieronder kun je reageren op deze droom ...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.