Appels - Collegezaal - Zwaartekracht [16Mei2021]

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 14:22

Appels - Collegezaal - Zwaartekracht ... de droom

Ik bevind me in een soort collegezaal samen met een aantal andere mensen, zowel mannen als vrouwen. Ik zit ongeveer in het midden van de zaal. Voorin de zaal staat een immens grote, brede tafel, waarachter zich de docent bevindt. De docent heeft net een onderwerp met ons behandeld en stuurt de amanuensis met een houten kist met daarin 8 appels weg.

De kleuren van appels zijn normaal, ze hebben rode en groengelige vlekken. Wat me opvalt is, dat de appels groter zijn dan normaal, groter dan ik zou verwachten. Er is iets met die appels aan de hand en daarom vraag ik aan de amanuensis om de appels weer op tafel te zetten. Ik vraag toestemming om de appels te onderzoeken. Daar krijg ik toestemming voor.

De appels worden weer op de tafel gezet en ik loop naar voren om deze vruchten te bekijken. Ik kijk er goed naar en het komt in me op, dat deze appels helemaal niet bestemd zijn voor consumptie. Maar waarvoor dan wel? Ik pak een mes en neem één van de appels uit de bak. Ik snij voorzichtig stukken appels weg om naar de kern te komen. Tot mijn grote verbazing bevindt zich in de kern een grote, vuurrode bol ter grootte van een tennisbal. Ik haal het eruit. Het voelt heel zwaar en compact aan, alsof het van metaal is. Ik voel ook, dat het een aantrekkingskracht heeft, dat het een soort magnetisme bezit.

Twee andere mensen (een man en een vrouw) komen ook uit de zaal naar voren, pakken een appel en beginnen erin te snijden. De man is echter wat gehaast en naar mijn mening wat onvoorzichtig bezig. Ik waarschuw hem en ik bekijk de rode kern in zijn appel. Hij heeft de rode bol inderdaad beschadigd en er een schilfer vanaf gesneden.

Daarna gaat het ineens over de doorsnede van een planeet of van de aarde. Wij kijken naar een grote kaart met daarop de doorsnede van een planeet. Ik geef tijdens het college de feedback, dat je de bal niet te snel in grootte moet laten toenemen, want dan kunnen er vacuolen ontstaan in het materiaal. Inderdaad zien wij enkele bolvormige holten onder de oppervlakte van de planeet. Daarna vertel ik nog wat over de fysische krachten rond de planeet en ik gebruik de term “Zwaartekrachtveld” …

… Daarna word ik wakker.

Associaties en Analyses

Mijn Eigen Associaties en Analyses

Wat is de betekenis van het getal 8 in mijn droom? Het getal 8 staat symbool voor “Iets in de Wereld Zetten”. Ons zonnestelsel telt 8 “echte” planeten, Pluto (de 9e planeet) wordt gezien als een dwergplaneet: zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnestelsel

In deze periode volgde ik bij Mirjam Tirion-Ietswaart een serie studiedagen over de Alchemie. In de alchemie wordt gesproken over “Zo Buiten – Zo Binnen”: Als een proces in mijn omgeving mij raakt, dan speelt dat proces zich ook in mij af. Wat mijn werk met klanken betreft, ben ik actief op mijn pad naar bezieling (naar de kern in de appel). Ik heb veel yin in mij en dan snijd ik behoedzaam door de appel naar de kern. Toch heb ik ook yang in me, soms voel ik ongeduld op mijn pad naar bezieling / wijsheid en dan heb ik de neiging om het proces te versnellen of om teleurstelling en onzekerheid te voelen. Volgens de les uit de droom is dat versnellen geen goed idee, want dan kan je de kern (bezieling) beschadigen.

Met het item planeet is er nog wat aparts te melden. Ik kies vaak een inspiratiekaart bij Nathalie Rassauw op Facebook. Deze droom had ik in de nacht van zaterdag 15Mei2021 en op zondag 16Mei2021 koos ik bij Nathalie kaart 4. Zij liet ons uit 4 kaarten kiezen uit het deck van de Wijsheid van de Oude Orakels.

Kaart 4 is de kaart met de titel Astrologie - Lot
[De boodschap van deze kaart]: Je hebt een belangrijk doel in je leven en je bent hier om helder te schijnen. Je hebt je altijd anders en speciaal gevoeld en je hebt altijd geweten dat je voorbestemd was om grootse dingen te doen. Het probleem is dat het leven ertussen is gekomen en hoewel je een roeping gevoeld hebt, weet je niet echt wat er nu van jou verwacht wordt. Voordat je geboren werd, heb je de precieze datum en tijd van je geboorte gekozen om te bepalen wie je in dit leven gaat zijn en wat je gaat bereiken. Je astrologische teken, de sterren en de bewegingen van de planeten spelen allemaal een belangrijke rol in je leven. Ja, je kunt je eigen lot bepalen, maar het zijn de sterren die de richting aangeven. Ga dus op zoek naar de sterrenkaart van de reis van je leven, want daardoor zul je antwoorden krijgen. Je zult niet alleen gefascineerd raken, maar je zult ook datgene vinden waar je al die tijd al naar op zoek bent.

Associaties en Analyses van Anderen

Mirjam Tirion-Ietswaart   [ITIP Begeleider / Coaching Inspiratie - Bezieling - Verdieping]
[18Mei2021]:   Een mooie en alchemistische droom. Het doet mij denken aan de "Philosopher's Stone". 

Jij ziet dat er iets bijzonders aan de hand is en spreekt dat. Je gaat dat onderzoeken. Je hebt in jouw droom een initiatief nemende rol, die veel werking heeft.

Het getal 8: Dat is het getal van de voltooiing plus 1 (7+1): Een nieuw begin. maar ook sterk verbonden met het element aarde: 2x4. Dat wordt nog eens versterkt door het feit, dat er appels in voorkomen - vruchten -, dat er in de droom ook een link naar een planeet wordt gelegd, dat het woord "zwaartekracht" gebruikt wordt en dat het gewicht en de magnetische werking voelbaar zijn.

Er zijn mannen en vrouwen, beider aanwezigheid is heel belangrijk in de alchemie. Jij benadrukt het belang van geduld en behoedzaamheid, terecht, zo blijkt het in jouw droom, omdat een gehaaste man de rode bol in de appel beschadigd heeft.
Het rode en het groene zijn ook interessant: Het rode is het eindstadium, de philososphers stone, net als de kern van het ei. Het groene betekent in ieder geval leven, misschien heb jij nog meer bij deze kleuren.

Hieronder kun je reageren op deze droom ...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.