Ordenen van Spullen - Een Onverwachtse Vondst - Een Onverwachtse Ontmoeting [12Okt2017]

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 20:48

Ordenen van Spullen - Een Onverwachtse Vondst - Een Onverwachtse Ontmoeting en Hug ... de droom

In een groot, oud en sfeervol huis ben ik actief met een groep mensen. De mensen en de sfeer doen me denken aan de setting van een ITIP studieblok. Ik ben met enkele mannen in een grote slaapzaal, waar ongeveer 10 stapelbedden staan. Ik ben bezig om mijn eigen bed klaar te maken en om mijn eigen kast netjes in te ruimen. Ik heb het onderste bed van één van de stapelbedden gekozen. Op het bovenbed van een ander stapelbed had ik voorlopig wat van mijn spullen uitgestald om het even tijdens het inruimen van de kast te parkeren.
Er komen meer mannen binnen. Ik schaam me een beetje, dat ik zoveel ruimte ingenomen heb. Ik haal mijn spullen weg en ik berg ze op in mijn kast.
Dan hoor ik muziek en dan merk ik dat de muziek uit mijn eigen mobiele geluidsinstallatie komt. De muziek staat niet te hard en het genre past goed bij de sfeer van de groep. De muziek kan aan blijven.
Even later begin ik ook mijn spullen uit te stallen op een grote, donkerbruine, houten tafel. Ik haal de spullen uit mijn grote, blauwe reistas die op de grond staat. Op de tafel leg ik muziek-cd’s neer maar ook boeken en foto’s.
Ineens leg ik iets neer wat op een icoon lijkt. Hierop zijn geen menselijke gedaanten te zien, maar wel mooie vormen in warme kleuren: Goud, Rood, Groen en Bruin. Ik ken dit icoon helemaal niet. Ik begrijp ook niet, waar het ineens vandaan komt. Ik heb het nog nooit eerder gezien.
Als ik klaar ben met de tafel, heb ik weer aandacht voor de mensen om me heen. Ik zie een groep mensen.
Dan zie ik Irene op me afkomen. Geheel onverwachts is ze daar ineens. Ze loopt lachend naar me toe, slaat haar armen om me heen en geeft me een stevige hug. Ik voel dat ze haar lichaam maar vooral haar bekken stevig tegen mij aandrukt. Ze zegt tegen mij: “Ik ben zo alleen!”   ...   Dan word ik wakker.

Associaties en Analyses

Mijn eigen Associaties en Analyses

In eerste instantie komt de hug sensueel over, maar die ervaring had ik niet in mijn droom. Ik was er meer verbaasd over dat ze haar kwetsbaarheid en haar gevoel aan mij durfde te tonen.

Irene zat bij mij in de groep van de ITIP opleiding. Zij was druk en temperamentvol, af en toe kon ze tijdens groepsdicussies in de sfeer van bijn a ruzie zoeken belanden. In zo’n sfeer stelde ze vaak de vraag “Begrijp je, wat ik bedoel?!”. We hadden van het begin af aan een klik, we mochten elkaar en we konden goed met elkaar praten. Ze nodigde mij uit om eerlijke feedback aan haar te geven. Dat was voor mij een leerproces, want ik heb de neiging om negatieve feedback af te zwakken. Toch heb ik haar op korte termijn echt eerlijke feedback kunnen geven. Ze vroeg dan wel om argumenten, wat ik overigens terecht vind en dan kon ze de feedback heel goed accepteren. 

De icoon, die ik in deze droom gezien heb, heb ik proberen te tekenen met pastelpotloden op ingress papier. Dit papier heeft een bepaalde structuur, dat op dat van hout lijkt. Het lijkt redelijk op het object, dat in mijn droom voorkwam.

Associaties en Analyses van Anderen

Herma Meulenkamp   [ITIP Begeleider]
[Woensdag 18Mei2018]   Henk, misschien is het wel de bedoeling, dat jij een “Icoon” wordt, de verpersoonlijking van bepaalde waarden of van spirituele kracht. Vier is het getal van vormwording in de wereld en ik zie het zo: Vormwording in kleine kring, vormwording in grotere kring. En 8 (tweemaal 4) gaat over de weerbarstigheid van de vormwording en over hoe lastig het is.
Verder wil ik jou nog meegeven, dat sensualiteit mag! Bij een spirituele ontwikkeling is de verbinding met het aardse heel belangrijk en daar hoort ook het genieten van aardse zaken bij. 

Hieronder kun je reageren op deze droom ...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.