Pennenvruchten van Schrijfdag 06 Vrijdag 24Dec2021

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 17:24

Pennenvrucht 01

Sprinter   (10 minuten)

Wat mij verbindt met mijzelf en met mijn bron … dat is wanneer ik het stil kan laten worden om me heen maar vooral in mezelf. Dan voel ik een grote eenheid in mij. Volkomen in het hier en nu. Ik voel dat heel sterk in mijn lichaam en vooral in mijn bekken. Daar voel ik dan een enorme stabiliteit en een grenzeloos gevoel van vrede en compassie. Op dit soort stille momenten kan ik de fluisterstem van mijn innerlijk weten en van mijn ziel horen. Dan heb ik geen twijfels of onzekerheden over wat ik te doen heb. Dan ben ik helder in mijn voelen en weten. Dat weten is dan niet afkomstig vanuit mijn hoofd of van mijn ego maar vanuit mijn lichaam. Beelden en gedachten voor nieuwe mogelijkheden stromen binnen. Ik voel me dan erg creatief worden. Ik voel dan ook dat ik nergens bang voor hoef te zijn en dat ik me helemaal aan de flow van het leven over kan geven. Vol vertrouwen de geschenken ontvangen, die de kosmos mij aanbiedt. De kosmos die weet wat ik op dat moment nodig heb en ervoor zorgt dat ik dat krijg. Het zijn fantastische momenten als ik helemaal samen val met mezelf. Ik herken deze gemoedstoestanden heel goed. Iedereen ziet dat ook an mij, als ik één ben met mezelf.

Henk

Aan gemarkeerde zin nog 5 zinnen toevoegen

Dat weten is dan niet afkomstig vanuit mijn hoofd of van mijn ego maar vanuit mijn lichaam.

Mijn ziel wil zich uitdrukken en ik wil daarvoor zorgen dat dat gebeurt. De laatste jaren lukt mij dat steeds beter. Het was voor mij niet altijd eenvoudig om weerstand te bieden tegen mijn ego, die zorgt voor dat waarschuwend stemmetje van die vervelende criticus of van die irritante saboteur: “Je maakt je belachelijk!” – “Dit wort helemaal niks!”.

Ik heb de stem van mijn ziel moeten leren kennen en die wordt vaak overschreeuwd door mijn ego. Mijn ego gaat voor zekerheid en wil voorkomen, dat ik risico’s neem en dat ik afga.

Maar als ik mijn hart en mijn ziel volg, dan groei ik en dan laat ik al het licht zien, dat in mij is. Hierdoor kan ik ook het licht in anderen doen ontbranden.

Henk

Elfje
O.b.v. tekst links

Licht
Via mij
Door mijn ziel
In anderen doen ontbranden
Licht

Henk


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.