Meditatief Schrijven


Waarom zou jij aan schrijfmeditaties gaan beginnen ... ?


Meditatief schrijven
is weer een heel andere manier van mediteren en van tot jezelf komen.
Met schrijfmeditaties kun je dingen van je af schrijven, maar je kunt ook zaken naar je toe schrijven. Je kunt al schrijvend indrukken en ervaringen uit het verleden verwerken en afsluiten, maar je kunt je hierdoor ook voorbereiden op de toekomst.
Het is heel verrassend, wat er door intuïtief schrijven uit jouw pen kan gaan stromen aan inzichten en wijsheden. Ik heb door schrijfmeditaties onder andere een heel duidelijk beeld gekregen van de patronen, waaraan ik nog moest gaan werken. Dat was voor mij heel confronterend, maar ook een heel waardevol inzicht.

De schrijfopdrachten maak jij voor jezelf en jij bepaalt dus helemaal zelf wanneer en waar je dat doet en hoeveel tijd je er eraan besteedt. Dat is het voordeel van deze online schrijfmeditatie. 
Doorgaans zal ik wel een suggestie doen voor de tijd of lengte van de opdracht. Het zullen meestal compacte, korte opdrachten zijn, zodat jij relatief snel tot de essentie en tot inzichten kan komen/

Ik kan het iedereen, die van schrijven houdt, van harte aanraden om dit eens uit te gaan proberen. In de blog onderaan deze pagina heb ik als eerste artikel "Handleiding voor Intuïtief Schrijven" opgenomen, hierin wordt toegelicht hoe het Meditatief Schrijven werkt.
Hieronder heb ik een paar voorbeelden van Schrijfopdrachten geplaatst, je kunt de foto's bekijken voor een snelle, globale indruk of je kunt de Schrijfopdrachten in html downloaden.

Als je besluit te beginnen aan een pelgrimstocht met de pen, dan wens ik jou veel inspiratie, inzichten en schrijfplezier toe.


Enkele Illustratieve Voorbeelden van Schrijfopdrachten


Voor geïnteresseerden in het algemeen!


Om een idee te krijgen hoe zo'n schrijfopdracht van een meditatie-traject eruit ziet, kun je de opdracht voor Schrijfdag 06 (vrijdag 24 december) bekijken. Deze schrijfopdracht is onderdeel van het 18-daags bezinningstraject geweest met de titel "Schrijf Jezelf Naar Jouw Bron, Naar Jouw Licht", waarin 2021 afgesloten en 2022 verwelkomd werd.
Met behulp van de foto links kun je een blik werpen op dit document door de foto te vergroten (klikken) of kun je het bestand in html downloaden door onderstaande knop te gebruiken. 

 

Schrijfdag 06 Vrijdag 24 Dec 2021
HTML bestand – 70,2 KB 447 downloads

Voor geïnteresseerden in de Schrijfopdracht rond het labyrint!


Om nog meer in de sfeer van schrijfmeditatie te komen, kun je de opdracht voor Schrijfdag 12 (donderdag 30 december) ook bekijken. Deze schrijfopdracht is ook onderdeel van het 18-daags bezinningstraject geweest met de titel "Schrijf Jezelf Naar Jouw Bron, Naar Jouw Licht", waarin 2021 afgesloten en 2022 verwelkomd werd.
Met behulp van de foto links kun je een blik werpen op dit document door de foto te vergroten (klikken) of kun je het bestand in html downloaden door onderstaande knop te gebruiken. 

 

Schrijfdag 12 Donderdag 30 Dec 2021
HTML bestand – 59,3 KB 361 downloads

Voor het downloaden van het Labyrint om schrijfopdrachten over dit thema te kunnen doen, kun je de knop gebruiken, die hier rechts afgebeeld is.

Labyrinth
PDF – 38,2 KB 325 downloads

Schrijfopdrachten


Schrijfmeditatie Traject - Basis Lang   (18 dagen)


Dit 18-daags bezinningstraject is een meditatieve pelgrimstocht met de pen, waarmee de afgelopen periode van 12 maanden in jouw leven op een mooie, inspirerende manier afgesloten en de toekomst verwelkomd kan worden. Elke dag wordt jou een mooi thema en een inspirerende schrijfopdracht aangeboden.

Op elke zondag start een nieuwe cyclus van deze bezinningstocht. Dus, als jij je op geeft, dan moet je alleen even wachten tot de eerstvolgende zondag en dan kun je beginnen. Zo krijg je ook de kans om het schrijven in jouw dagelijks patroon in te passen.

Deelname bedrag:  € 32.50 per persoon
Aanmelden:   Per Email of met behulp van een Aanmeldformulier (zie rechts).


Blog voor Meditatief Schrijven


De Meditatieve Ervaring in een Labyrint ...

Labyrinten bestaan al eeuwenlang en komen in alle delen van de wereld voor. Een labyrint is een complex patroon (vlechtwerk) van één pad, dat zichzelf nergens kruist en dat eindigt in een middelpunt. Het volgen van een labyrintpatroon in alle rust en stilte is een belevenis op zich, waarbij jij je afstemt op jouw eigen innerlijk. Er wordt dan ook wel gezegd, dat een Labyrint de Spiegel van Jouw Ziel is. Voor de één biedt het een rustpunt, voor de ander antwoord op een vraag of een ervaring van verbondenheid met de aarde.

Lees meer »

Zelf een Labyrint tekenen ...

Het klassieke labyrint kan eenvoudig getekend worden, dankzij de regelmatige structuur. Je hebt er eigenlijk geen passer of liniaal voor nodig, het kan zo uit de hand vormgegeven worden.

Lees meer »