Handleiding voor Intuïtief Schrijven

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 11:59

Handleiding voor Intuïtief Schrijven

Inleiding

De schrijfopdrachten, die ik jou tijdens een schrijfmeditatie ga sturen, zijn vooral bedoeld als inspiratie en stimulans voor jou, waardoor jij opnieuw adem, licht en woorden aan iets kunt geven.
De schrijfopdrachten maak jij voor jezelf en jij bepaalt dus helemaal zelf, wanneer en waar je dat doet en hoeveel tijd je er eraan besteedt. Doorgaans zal ik wel een suggestie doen voor de tijd of lengte van de opdracht. Het zullen meestal compacte, korte opdrachten zijn.

De Schrijfopdrachten worden begrensd in tijd of omvang

Vanzelfsprekend ben je geheel vrij, hoe jij met de schrijfopdrachten aan de slag wilt gaan. Ik doe wel steeds een suggestie om de opdracht te beperken in tijd (aantal minuten) of in omvang (aantal zinnen). Het is mijn ervaring, dat door het begrenzen van de opdracht de deelnemer eenvoudiger tot schrijven en ook eenvoudiger tot de verdieping en de essentie kan komen. Probeer het voor jezelf maar eens uit en ervaar hoe het werkt.

De belangrijkste suggestie, die ik je wil meegeven is om vooral “intuïtief” te schrijven.

Hoe doe je dat eigenlijk: Intuïtief Schrijven?

Voor het intuïtief schrijven moet jij je hoofd en (kritisch) denken uit kunnen schakelen of kunnen omzeilen. Stuur ze maar even op vakantie.

Bij deze schrijfvorm moet jouw intellect (hersenen), verstand en ego zich niet met jouw schrijven kunnen bemoeien. Dat kun je bereiken door snel te schrijven en dan ook voortdurend in een hoog tempo blijven schrijven. Dat schrijven in een hoog tempo kan door jouw hersenen, verstand en ego niet bijgehouden worden. Op zo’n manier wordt de wijsheid in jouw lichaam aangesproken. Jouw pen moet dan wel voortdurend in beweging blijven, een pauze in het schrijven moet je dus vermijden, want anders gaat “jouw hoofd” er zich toch weer mee bemoeien.

Het kan vaak gebeuren, dat je na een tijdje even niet meer weet, wat je moet schrijven. Dan moet je gewoon maar schrijven; “… ik weet het even niet … ik weet het even niet … ik weet het even niet …” (of iets dergelijks), totdat er weer woorden uit jouw innerlijke wijsheid opkomen. Het is eigenlijk heel mooi, als dit gebeurt, want als er weer teksten komen na  “… ik weet het even niet … ” geschreven te hebben, dan komt deze informatie uit een diepere laag in jou. Dan wordt het dus heel interessant.

Lees jouw schrijfsels hardop voor jezelf voor

Het klinkt misschien vreemd en/of overbodig, maar het heeft echt een grote meerwaarde, als jij jouw eigen teksten hardop voor jouzelf voorleest. Als jij het alleen maar bij het schrijven van jouw teksten houdt, dan lijkt het erop, dat jouw teksten voornamelijk in jouw hoofd blijven hangen. Als jij jouw eigen teksten hardop voor jezelf voorleest, dan dalen ze in in jouw lichaam. Je verbindt jouw verhalen met jouw innerlijke wijsheid, jouw verhalen raken dan bezield.

Er bevindt zich zoveel wijsheid in jouw lichaam:  
De woorden liggen in jouw geheugen, in jouw hart en in jouw chakra’s opgeslagen.
Je hoeft enkel daarnaar te luisteren en je pen te laten bewegen.
Laat jezelf verrassen door je eigen wijsheid.

Een Sprint of Sprinter
Gedurende een Sprint of Sprinter houd je je pen onophoudelijk in beweging en schrijf je door tot de aangegeven tijd verstreken is.

Maak van het schrijven een ritueel, zo maak je het schrijven nog krachtiger

  • Gebruik een mooi notitieboek / schrijfboek / dagboek voor deze schrijfmeditatie.
  • Zonder je af om aan een schrijfopdracht te gaan werken.
  • Kies voor jouw schrijfmeditatie een vaste tijd en / of een vaste plek.
  • Creëer een mooie, meditatieve sfeer om jou heen.
  • Steek een kaarsje aan en/of doe een meditatie van tevoren om in de juiste sfeer te komen.
  • Luister naar de fluisterstem van jouw ziel, van jouw innerlijk weten.

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.