Agenda


Overzicht EvenementenEvenementen


Workshop Dromen
Nijmegen (Centrum / Bottendaal)
Vrijdag 3 juni 2022   (dag)

Workshop   "Verdiep je in jouw dromen!"

Locatie:   Cordium - Grote groepsruimte eerste etage
Adres:     De Ruyterstraat 65   /   6512 GB Nijmegen
Datum:    Vrijdag 3 juni 2022
Workshop:     Aanvang 10.00 u --- Slot ca. 17.00 u   (incl. lunch)
Zaal open:     Vanaf 9.30 u
Deelname bedrag:   75.00 euro per persoon
Aanmelden:   Met behulp van Aanmeldformulier of per Email

◙ Uiteraard voldoen alle sessies aan de RIVM-richtlijnen. 

◙ Let op: Er is beperkt plaats. Dus vol = vol! 

Inleiding

Dromen kun je ontvangen in de nacht, ze komen vanuit de kosmos en vanuit het licht, en nemen je mee op een nachtelijke reis langs de verschillende dimensies van jouw bewustzijn: de Psyche, het Innerlijk Weten en het Mysterie. Dromen zijn verhalen, spirituele verhalen, die jou aangeboden worden in de taal en de symbolen van jouw ziel.
In jouw dromen bevindt zich informatie, die jou kan helpen jezelf beter te begrijpen en die richting kan geven aan jouw leven, jouw pad. Maar jouw dromen kunnen jou ook advies en goede raad geven, als je de boodschap (taal en symbolen) maar wilt leren begrijpen en er voor openstaat.

De taal en symbolen van jouw ziel raakt aan een laag voorbij het verstandelijk denken, je moet het leren interpreteren. Vergelijkbare intuïtieve taal en symbolen treffen we ook aan in sprookjes, sagen, legenden en mythische vertellingen. Als je vertrouwd raakt met deze taal en symboliek, dan ga je heel anders tegen deze categorie verhalen aankijken, je leest ze dan met een andere blik, met een dieper inzicht. Dan kan een andere, rijkere wereld voor jou opengaan.

Het groepswerk bestaat eruit, dat elke deelnemer binnen de veilige setting en de positieve energie van de groep zijn of haar dromen kan vertellen. Vanuit de groep zullen reacties komen, want in iedere toehoorder zal jouw droom op een bepaalde manier resoneren en al die feedback zal jou meer inzicht in jouw droom geven. Het is natuurlijk wel zo, dat iemand anders jou nooit kan vertellen, wat jouw droom voor jou betekent. Echter, anderen kunnen wel bij jou voor een "A ha-belevenis" zorgen. Als er in jou helderheid ontstaat hierover, dan ben je op weg jouw droom te doorgronden, maar je houdt dus altijd wel zelf de regie.
Voor meer inzicht in jouw dromen zullen wij ook gaan werken met opstellingen, waarin andere deelnemers als representanten kunnen optreden, dit kan voor veel inzicht zorgen.

Mijn dromen zijn mij heel dierbaar geworden en daarom zie ik ze als “Mijn Trouwe Vrienden van de Nacht”. Ik wil graag mijn dromen en mijn ervaringen ermee met jou delen. Met dromen bezig zijn kan en zal jouw leven verrijken.

Programma

◙ Meditatie
◙ Inleiding en Kennismakingsrondje
◙ Informatie over Dromen
◙ Groepswerk

Inhoud Workshop

Voor Wie?
Voor iedereen, die door zijn of haar dromen geïnspireerd is en er mee aan de slag wil gaan.

Wat is het Doel van deze Workshop?
Ieder mens heeft een uniek verhaal en maakt een unieke reis. Het doel is, dat jij de symbolen en de taal van jouw dromen leert kennen en begrijpen. Waardoor jij de boodschap uit elk van jouw dromen kunt halen.

Technieken
Door jouw dromen op een creatieve manier te verbeelden, uit te beelden en te onderzoeken ontdek jij samen met de andere deelnemers in de groep nieuwe lagen van jouw onderbewuste.

Wat heb jij er aan?
◙ Dromen zorgen ervoor, dat jij emotioneel gezond blijft.

◙ Dromen kunnen jou bevrijden van patronen en angsten uit het verleden.
◙ Dromen brengen jou in contact met jouw innerlijk weten. Net zoals jouw visuele waarnemingen informatie over de buitenwereld geven, zo geven jouw dromen zicht op jouw innerlijke wereld (de intelligentie en wijsheid van jouw innerlijk weten).
◙ Door het werken met jouw dromen kan je in contact komen met de vergeten diepten van jouw ziel.

Hand-out
Elke deelnemer krijgt een hand-out, waarin alles wat besproken wordt, vastgelegd is.

Lunch en Pauze
De workshop wordt onderbroken voor een eenvoudige doch voedzame lunch.
In de middag wordt een pauze ingelast. Er zullen thee, sapjes en biologische versnaperingen aangeboden worden.

Maximaal Aantal Deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers: 8
Het minimaal aantal deelnemers: 3
Aantal aanmeldingen: 2
Aantal beschikbare plaatsen: 6
Update: 06Apr2022


Klank Concert
Nijmegen (Centrum / Bottendaal)
Dinsdag 21 juni 2022   (avond)

Thema:
Hoogtepunt van de energetische zomer:   Voluit aanwezig zijn in de wereld – Het symbool vuur speelt een grote rol

Locatie:   Cordium - Grote groepsruimte begane grond
Adres:     De Ruyterstraat 65   /   6512 GB Nijmegen
Datum:    Dinsdag 21 juni 2022
Klankconcert:   Aanvang 20.00 u --- Slot ca. 21.15 u
Zaal open:        Vanaf 19.30 u
Deelname bedrag:   17.50 euro per persoon
Aanmelden:      Met behulp van Aanmeldformulier of per Email

◙ Uiteraard voldoen alle sessies aan de RIVM-richtlijnen. 

◙ Let op: Er is beperkt plaats. Dus vol = vol!

 

Thema: HOOGTEPUNT VAN DE ENERGETISCHE ZOMER: VOLUIT AANWEZIG ZIJN IN DE WERELD - HET SYMBOOL VUUR SPEELT EEN GROTE ROL

In deze energetische maand en vooral rond 21 juni word jij uitgedaagd om je voluit aanwezig en om je voluit in jouw kracht aan de wereld te tonen. Deze uitdaging past heel goed bij wat jij in deze periode intuïtief zult aanvoelen door de aanwezige, overvloedige energie.

Maar pas op, want er is meer energie (Yang) dan een ieder eigenlijk goed aan kan.

Doe bewust een stap terug en matig jouw gedrag. Jij hebt het leven nooit helemaal onder controle, want het leven is veel groter dan jijzelf! Dit zijn enkele regels voor het omgaan met een hoogtepunt.

In deze periode speelt vuur een grote rol. Symbolisch gezien heeft vuur (het zich-hechtende) geen eigen vorm en hecht het zich aan brandbare objecten.
Het gaat nu dus over het aanknopen van vaste relaties in de buitenwereld. Hierbij is het van belang, dat je relaties aangaat met processen, mensen en objecten, die goed bij jou passen. Alleen dan is er voldoende warmte en intimiteit als noodzakelijke voorwaarde voor verdere ontwikkeling. Gebruik makend van je verstand en gevoel ben je bezig te ontdekken, wat jou op dit vlak te doen staat. Je hebt echter nog niet de richting gevonden, waarin je dat moet zoeken en vinden, dat hoort nou eenmaal bij deze periode.

Het beste, wat je kunt doen, is rustig, serieus en met aandacht op zoek blijven en ervoor zorgen dat je emotioneel stabiel en evenwichtig in het midden blijft. Dan ontdek je langzamerhand en bijna als vanzelf welke richting je uit moet.

Type Klankconcert:   Ligconcert
Het wordt aanbevolen om tijdens dit concert te gaan liggen op een comfortabele matras (aanwezig in de zaal) om zo optimaal mogelijk van de klanken te kunnen genieten. Het is echter absoluut niet verplicht om te gaan liggen, je kunt ook zittend de klanken goed beleven. In het Cordium zijn ruggesteuntjes aanwezig, die gebruikt kunnen worden, terwijl je op de grond zit.

Programmering Klankconcert
Indien nodig wordt het klankconcert ingeleid met een kleine ontspanningsoefening, want hoe meer ontspannen de deelnemer is, hoe groter de effecten van de klanken op hem of haar zijn. Het volgende onderdeel van het klank concert is dan in ieder geval een geleide meditatie in de sfeer van het seizoen. Hierop volgt het klank concert zelf, waarin allerlei klankrijke werkvormen toegepast zullen worden.

Het klank concert wordt afgesloten met een kleine  ontspanningsoefening / meditatie, waardoor de innerlijke diepe ontspanning en stilte langer vastgehouden kan worden. 

Na het afronden van het klank concert kan iedere deelnemer ervoor kiezen om in stilte te vertrekken of om zijn of haar ervaringen te delen met iemand, die daarvoor openstaat. Ik sta als organisator altijd open voor contact. Laten wij wel rekening houden met mensen, die stil willen blijven en in stilte willen vertrekken. 

Organisatie:   Vooraf melden! - Wat zijn de huisregels? - Wat moet je meenemen?
Iedere deelnemer, die zich bij Henk Mosterdijk aangemeld heeft, ontvangt van hem per mail informatie (met name) in verband met de Corona richtlijnen over regels voor gedrag, regels voor het gebruik van de accommodatie en inventaris en wat iedere deelnemer zelf mee moet nemen.

Maximaal Aantal Deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers aan dit klank concert: 12
Aantal aanmeldingen:  9
Aantal beschikbare plaatsen:  3
Update:  21Mei2022