Over ...


Klankschaal Massages en Klank Concerten

Voor bezielde en aardse mensen met hart voor natuur, cultuur en spiritualiteit …
… die op zoek zijn naar ontspanning en heling door klanken.

“Stel je nou eens voor, dat je een behandeling kunt ontvangen, waardoor jij ondanks jouw drukke en stressvolle leven toch een moment van totale ontspanning kunt ervaren.

Zodat je eindelijk weer eens die rust voelt, waar je zo naar verlangt. Waardoor je minder last hebt van je fysieke kwalen en waardoor je je weer zo fit en krachtig voelt net als vele jaren geleden.

Daar zul je enorm van genieten, dat je je weer in balans voelt en dat je weer een prettiger mens in de omgang zult zijn, vol geduld en begrip.”

 

Met de Focus op Zachte Klank en Energie

Tijdens klankschaal massages bij andere aanbieders wordt vaak niet (erg) gelet op hoe de klankschalen samen klinken en op de energiestromen. Soms worden klankschalen zelfs veel te hard aangeslagen.

Dat doe ik echt anders. De klankschalen, die ik gebruik tijdens een behandeling, klinken heel harmonieus samen en worden behoedzaam aangeslagen. Ik heb gemerkt, dat de client hierdoor sneller en dieper kan ontspannen.

Verder let ik op de energiestromen tussen de klankschalen onderling en tussen de klankschalen en de cliënt. Ik ben al vele jaren bezig met de beoefening van Tai Chi, hierdoor ben ik gevoelig geworden voor energieën en energiestromen. Deze kwaliteit pas ik bij klankschaal massages en klank concerten. Ik maak dan met mijn armen Tai Chi bewegingen, waardoor ik energie in beweging kan brengen en deze naar de client kan laten stromen.

Voor elk klank concert kies ik een thema, waarin ik aandacht besteed aan de energie en sfeer van het seizoen op het moment van uitvoering. Dat geeft een enorme verdieping om het energetisch proces in de omringende natuur te verbinden met het proces in onszelf. Denk maar aan het alchemistisch principe: Zo buiten, zo binnen. Elk klank concert begint met een ontspanningsoefening en een geleide meditatie en eindigt met een ontspanningsoefening en / of meditatie.

Dit is het aanbieden van klanken, waar ik voor sta.


Op zaterdag 7 oktober 2023 was ik te gast in Stijn & Mark's Podcast om over sound healing te praten.

Met behulp van onderstaande link kun je de video versie beluisteren en bekijken ...


Jouw Ontspanning en Welbevinden is Mijn Missie

Ik was al heel lang vertrouwd met het geluid van de klankschaal, want ik heb vele jaren gemediteerd bij een zen meditatiegroep. Daar werd altijd een klankschaal aangeslagen bij de start en bij het afronden van een zitmeditatie. Ik vond dat geluid van het begin af aan prachtig en ik voelde de trilling nog lang, nadat het geluid zelf uitgedoofd was. Ik heb toen ook een klankschaal gekocht, maar in die periode was het bezig zijn met klanken nog geen passie.

Die passie is ontstaan tijdens een studieblok Energetisch Werken (ITIP), waar ik kennismaakte met een hele serie klankinstrumenten, zoals een handpan, klankschalen, didgeridoo, drums en nog veel meer. Al die verschillende klanken hadden mij toen diep geraakt. Zo hoorde ik voor het eerst in mijn leven een handpan en daardoor is mijn passie ontwaakt.

Dit was de start voor het aanschaffen van allerlei klankinstrumenten. Uiteraard werd ik direct geconfronteerd met enkele problemen: Hoe krijg ik geluid uit een didgeridoo? Hoe bespeel ik een handpan? Hoe krijg ik mooie geluiden uit de klankschalen? Ik prijs me dan ook zeer gelukkig, dat ik door toeval (?) goede en inspirerende leraren gevonden heb.

Natuurlijk is het voor mij heel belangrijk geweest om allerlei basistechnieken aan te leren om mijn instrumenten te bespelen, waardoor ik mooie klanken de wereld in kan sturen. Daarnaast heb ik echter ook ontdekt, dat het voor mij nog veel belangrijker is om gewoon met de klank instrumenten te durven experimenteren, om ze te verkennen en te ontdekken. Dat is mijn weg om met mijn muzikaal arsenaal intuïtieve muziek te kunnen gaan maken.

Klanken raken mij diep. De energie en vreugde, die hierdoor in mij opgeroepen wordt, wil ik heel graag doorgeven aan anderen. Hier slaag ik goed in, dat delen mijn cliënten en toehoorders met mij. Tijdens klankschaal massages en klank concerten weet ik de mensen in een diepe ontspanning te brengen. Bovendien wordt ook gezien, dat ik dan één ben met mijzelf, als ik bezig ben met klanken.

Bij René Stahn (Klankschalen.nl) verschillende workshops gevolgd: Didgeridoo, Klankschaal technieken en Klankschaal massage.

Bij Iwan Boersma (Helend Contact /  Klankschaalexpertise-centrum.nl) verschillende workshops en masterclasses gevolgd:  Opleiding Deep Sound Massage, Masterclass Klank concert en Maserclass Grote Gong.


Wil je je abonneren op de Inspiratiebrief van Lung Ta Sound Healing!

Webpagina Inspiratiebrief

Wil je meer weten over Klankschaal Massage?

Webpagina Klankschaal Massage

Wil je meer weten over Klank Concerten (onderdeel van Klankrijke Wervormen)?

Webpagina Klankrijke Werkvormen

 

Wil je meer weten over de sfeer en energie van de energetischge seizoenen?

Webpagina Cyclische Beleving van de Vier (Energetische) Seizoenen

 

Wil jij een gesprek met mij aanvragen? Of heb je een vraag? 
Vul het formulier hieronder in. Je hoort zo spoedig mogelijk van me.

Een persoonlijke vriend van mij heeft in november 2018 mijn levenspad op creatieve wijze uitgebeeld door middel van deze 4 schilderijtjes.