Referenties | Evenementen


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 23 maart 2023

Op donderdagavond 23 maart 2023 heb ik samen met Sabine Buchholz (Aardester Energetische Healing) in de "Verheldering"  het 12e concert in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling) gegeven aan een groep van 19 deelnemers. 

Het thema was "Hoogtepunt van de energetische lente: De inwendige groei in jou neemt in kracht toe ... Verdieping van de verbinding met jouw bron"

 


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 10 februari 2023

Op vrijdagavond 10 februari 2023 heb ik samen met Sabine Buchholz (Aardester Energetische Healing) in de "Verheldering"  het 11e concert in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling) gegeven aan een groep van 20 deelnemers. 

Het thema was "Intrede van de energetische lente: Organische groei van binnen ... Verdieping van de band met de bron ...". 


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 20 december 2022

 

Op dinsdagavond 20 december 2022 heb ik samen met Sabine Buchholz (Aardester Energetische Healing)  in de "Verheldering"  het tiende concert in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling) gegeven aan een groep van 16 deelnemers. Het was de eerste keer, dat Sabine en ik samenwerkten.


Het thema was "Hoogtepunt van de energetische winter: De Winterzonnewende ...". 
Het was dit keer een bijzondere editie, want naast mijn klanken heeft Sabine Buchholz de energie van de ruimte, van de zaal en van iedere deelnemer persoonlijk bewaakt en zonodig hersteld (gronding, healing).
De bijdrage van Sabine werd als zeer waardevol beschouwd, want de deelnemers kwamen veel sneller in een diepe ontspanning dan anders en er ontstond ook heel snel een fijne sfeer en energie.
Er was een diepe stilte op die avond. 


Healing Concert in de Theodora Kapel in Zwolle 17 december 2022

Op zaterdagavond 17 december heb ik een healing concert verzorgd in de sfeervolle Theodora Kapel in Zwolle. Hiermee is een grote wens van mij in vervulling gegaan om een keer mijn klanken te mogen laten horen in een kerk of kapel.
Het thema was "Het wordt steeds donkerder op weg naar de Winterzonnewende ... maar daarna komt het Licht weer terug"
Het was een mooie avond in deze sfeervolle kapel. Ik vond het geweldig om mijn klanken te laten horen in de akoestiek, sfeer en energie van dit bijzondere gebouw. Er was veel belangstelling voor deze klankmeditatie. Ondanks meer dan 10 afmeldingen hebben toch nog zo'n 30 mensen aan dit evenement meegedaan.


Klankconcert in De Stokte in Dalfsen 6 november 2022

Op zondagmiddag 6 november heb ik in Theetuin en Vergadercentrum "De Stokte" in Dalfsen voor het Genootschap Licht & Verbinding een klankconcert gegeven.
Het was een heerlijke middag en er hing een goede sfeer. Verschillende aanwezigen waren erg geraakt door de klanken van de monochord, welke ik altijd gebruik bij de geleide meditatie, waarmee ik elk concert begin. Een van de aanwezigen, een Tai Chi leraar, voelde door mijn klanken veel energie in zijn bekken, rond zijn onderste Dan Tien.


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 28 oktober 2022

Op vrijdagavond 28 oktober 2022 heb ik in de Grote Groepsruimte op de begane grond het negende concert in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) gegeven aan een groep van 12 deelnemers. 
Het thema was "Intrede van de energetische winter: Durf jouw illusies los te laten". 
Het was weer een fijne avond met een mooie sfeer. Dit keer waren er veel jonge mensen bij aanwezig, die duidelijk geraakt waren door de klanken, want na het healing concert hebben wij gezamenlijk nog wat na staan praten: Er werden goede vragen gesteld en bijzondere ervaringen gedeeld.


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 23 september 2022

Op vrijdagavond 23 september 2022 heb ik in de Grote Groepsruimte, dit keer op de eerste etage, alweer het achtste healing concert in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) gegeven aan een groep van 12 deelnemers. Het thema was "Hoogtepunt van de energetische herfst: 
Durf stil te staan en te vertragen - Rustig werken vanuit je bron". Ik verwerk in een dergelijke meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit een geleide meditatie, het klank concert en een afsluitende ontspanningsoefening. 
Alle deelnemers hebben van de klanken genoten en een diepe ontspanning ervaren. 


Meditatieve Dag met Helende Klanken op De Maanhoeve in
Exloërveen 7 september 2022

Woensdag 7 september heb ik de eerste Meditatieve Dag met Helende Klanken op De Maanhoeve (Retraite Centrum voor Bewust Zijn in Exloërveen) mogen organiseren.
Wij, de deelnemers en ik, hebben gebruik kunnen maken van de sfeervolle Zendo van het landgoed, een fijne ruimte met een goede akoestiek. De klanken van mijn instrumenten hebben goed tot hun recht kunnen komen: Heel mooi om die resonanties om ons heen te horen en te voelen.
De deelnemers hebben op deze dag door de klanken en de stilten een diepe ontspanning ervaren en sommigen zijn tot mooie inzichten gekomen.
Vlak voor de lunch is er een uitgebreid Healing Concert (Klankconcert) gehouden, waar nog enkele belangstellenden zich bij aangesloten hebben.
Na het Healing Concert is de stilteperiode ingegaan en werd de deelnemers een heerlijke vegetarische lunch aangeboden.
De rest van de middag waren de deelnemers op zichzelf. Zij konden gaan wandelen op het landgoed: Stiltetuin, Wilgencirkel, Labyrint. Zij konden ook een rustig plekje zoeken om te rusten of te mediteren op het landgoed of in het retraitegebouw.
De dag is afgesloten met een evaluatie en een afscheidsritueel. De deelnemers waren onder de indruk van de sfeer en energie van het landgoed De Maanhoeve. Wij hebben allemaal terug kunnen kijken op een geslaagde dag.


Klank Meditatie bij ROC Ter AA in Helmond 14 juli 2022 

Op donderdagmiddag 14 juli 2022 heb ik in opdracht van het ROC Ter AA 2 groepen docenten van de vakgroep Zorg en Welzijn een klankmeditatie van 45 minuten aangeboden. De eerste groep heeft uit 15 deelnemers bestaan en de tweede groep uit 19 deelnemers.
De mensen in het onderwijs kunnen enige ontspanning goed gebruiken, want in dit werkveld wordt de laatste tijd hard gewerkt en er is ook sprake van stress.
De meeste deelnemers hebben het als heel ontspannend ervaren, sommigen zijn met hun gedachen ver weg geweest en een paar hebben moeite gehad om zich hier aan over te geven. Misschien dat het de laatsten een volgende keer wel lukt om zich hieraan over te geven, de klanken te accepteren en een diepe ontspanning te ervaren.


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 21 juni 2022

Op dinsdagavond 21 juni 2022 heb ik in de Grote Groepsruimte in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) alweer het zevende klank concert gegeven aan een groep van 19 deelnemers. Het thema was "Het hoogtepunt van de energetische zomer: Voluit aanwezig zijn in de wereld – Het symbool vuur speelt een grote rol". Ik verwerk in een dergelijke meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en een afsluitende ontspanningsoefening. Desgewenst heeft elke deelnemer na de afronding in stilte kunnen vertrekken.

Alle deelnemers hebben van de klanken genoten en een diepe ontspanning ervaren. 


Healing Concert in Het Cordium in Nijmegen 05 mei 2022

Op donderdagavond 5 mei 2022 heb ik in de Grote Groepsruimte in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) een klank concert gegeven aan een kleine groep deelnemers. Het thema was "Het verwelkomen van de energetische zomer: Jouw eigen werking tot in de vorm uitdrukken". Ik verwerk in een dergelijke meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit geleide meditatie, het klank concert en een afsluitende ontspanningsoefening. 


Klank Concert als Inleiding voor Ecstatic Dance in Kekerdom
15 april 2022

Op vrijdagavond 15Apr2022 heb ik op verzoek van DJ Rhanima de inleiding verzorgd voor de Ecstatic Dance in Kekerdom.

Het is bij dit evenement de gewoonte om het extatisch dansen in te leiden met een periode van 30 minuten rust en verstilling. Dan wordt de deelnemers ontspanning, Yoga, Qi Gong, Tai Chi of andere bewegingsoefeningen aangeboden. In ieder geval iets meditatiefs en rustgevends, zodat elke deelnemer in contact komt met zijn of haar lichaam en ziel.

Deze uitnodiging sprak me gelijk heel erg aan en het prikkelde direct mijn creativiteit. Ik moet deze deelnemers, die na mijn Klank Concert extatisch gaan dansen, toch weer iets anders aanbieden dan ik normaal gewend ben. Ik ontving het idee om de deelnemers na de diepe ontspanning door mijn klanken mee te nemen naar de energie van de opkomende zon – naar het licht. Die energie hebben ze nodig om na de Sound Healing te gaan dansen en bewegen.

De eerste, voorzichtige stralen van de opkomende zon heb ik in klanken uitgedrukt met behulp van de Monochord en met de Lu Bar Chimes (90 metalen staafjes). Het zichtbaar en voelbaar worden van de totale ochtendzon heb ik de deelnemers laten ervaren door te werken met de Sonic Energy Wind Gong. Dat is een platte, ronde gong, die door een bepaalde aanslag enorm gaat resoneren / vibreren en veel energie uit gaat stralen.

Ik was vrijdag 15Apr2022  ruim op tijd op de locatie aanwezig om mijn concert-opstelling klaar te zetten en om te overleggen met DJ Rhanima. Aan het eind van elk van mijn Klank Concerten haal ik de deelnemers uit hun diepe ontspanning door gebruik te maken van de hoge, heldere tonen van de Tingsha’s. Ik vraag hen daarna om weer terug te komen naar het Hier en Nu. In gezamenlijk overleg hebben wij besloten om dit achterwege te laten en om de deelnemers “wakker” te laten worden door de DJ’s Dance Set (2 uur durende muziek-compositie). Ik vertelde ook, dat het door mij gecreëerde Healing Concert zou eindigen met stevige geluiden van de gong. Ik vroeg me dus af, of dat goed zou combineren met de Dance Set. DJ Rhanima dacht direct van wel en hij liet horen, dat in de eerst 10 minuten van zijn muziek-compositie een diepe bas in een bepaalde regelmaat weergegeven wordt. Inderdaad een prachtig geluid, dat zo uit de duistere diepte van de aarde lijkt te komen. Deze frequente heeft een sterk aardende werking. Het was heel mooi te merken, dat de afrondende geluiden van mijn klank concert een mooie overgang vormen naar het begin van de Dance Set. Toeval bestaat niet, zou je kunnen zeggen.

In de gebruikelijke nabespreking van deze dansavond hebben de deelnemers laten weten, dat zij het verrassend en bijzonder vonden, dat het voor hen niet duidelijk was, waar het Klank Concert ophield en waar de Dance Set begon. De deelnemers hebben in ieder geval erg van mijn klanken genoten, zij hebben het als bijzonder en fijn ervaren.

Ik ben erg dankbaar, dat ik hiervoor uitgenodigd was. Het was voor mij een bijzondere ervaring. Na het Klank Concert heb ik samen met Maria, mijn vrouw, nog extatisch met de deelnemers mee gedanst.


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 04 februari 2022

Op dinsdagavond 4 februari 2022 heb ik in de Grote Groepsruimte in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) een klank concert gegeven aan een groep van 15 deelnemers. Het thema was "Het verwelkomen van de energetische lente: Organische groei van binnen - Verdieping van de verbinding met jouw bron". Ik verwerk in een dergelijke meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en een afsluitende ontspanningsoefening. Desgewenst heeft elke deelnemer na de afronding in stilte kunnen vertrekken.

Alle deelnemers hebben van de klanken genoten en een diepe ontspanning ervaren. 


18-Daags Traject Schrijfmeditatie afgerond op 05 januari 2022

Dit 18-daags bezinningstraject heeft de titel "Schrijf Jezelf Naar Jouw Bron, Naar Jouw Licht" meegekregen. Het is een meditatieve pelgrimstocht met de pen geweest, waardoor het jaar 2021 op een mooie, inspirerende manier afgesloten kan worden en het nieuwe jaar (2022) verwelkomd kan worden.
Deze meditatieve bezinningstocht is gestart op zondag 19 december en geëindigd op woensdag 5 januari. Tijdens dit traject is ook aandacht besteed aan de "Winterzonnewende" en aan de “12 Heilige Nachten” tussen Kerstnacht en Driekoningen.

Ondanks dat iedere deelnemer de schrijfmeditaties bij hem of haar thuis uitgevoerd heeft en wij dus niet fysiek bij elkaar waren, heb ik me toch verbonden gevoeld. Ik ben ervan overtuigd, dat wij elkaar toch op een energetisch niveau gestimuleerd en geïnspireerd hebben. 
Het is in ieder geval voor iedere deelnemer een fijne manier om in het eigen huis meditatief bezig geweest te zijn, vooral omdat wij in die periode gedwongen waren wat geïsoleerder te le

Ik heb veel leuke reacties op dit initiatief en aanmoedigingen ontvangen.


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 05 november 2021

Op vrijdagavond 5 november 2021 heb ik inmiddels mijn zesde klank concert aangeboden aan 17 deelnemers in de Grote Groepsruimte op de begane grond in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen). De belangstelling was enorm en met een goede planning en organisatie heeft iedereen een goede ligplaats toegewezen gekregen met voldoende onderlinge afstand tussen de deelnemers.
Het thema was "Intrede van de Energetische Winter - Loslaten van Illusies - Afbouwen".
Ook dit keer heb ik de 
ontspanningsoefeningen overgeslagen, want de deelnemers waren al zo comfortabel en ontspannen op de matrassen rond mijn concert-opstelling geïnstaleerd, dat ik dit niet nodig achtte.

Bij dit concert ben ik gestart met een andere vorm van geleide meditatie: Dit keer niet met gesproken tekst met ondersteuning van klankschalen of monochord. Dit keer heeft Jeroen van Buuren intuïtief gezongen en heb ik hem begeleid / ondersteund met klanken van de monochord. Het zingen van Jeroen was heel mooi en heeft de deelnemers diep geraakt. 
Jeroen van Buuren heeft een keer voor mij persoonlijk intuïtief gezongen en ik merkte toen, dat mijn chakra's geraakt werden: Ik zag met gesloten ogen alle kleuren van de regenboog voorbij trekken.

Tijdens het concert bemerkte ik een diepe rust en ontspanning rond de deelnemers. Het wordt voor mij steeds moeilijker om deze te verbreken aan het eind van het evenement, maar het moet wel gebeuren.


Klank Concert op De Maanhoeve in Exloërveen 21 oktober 2021

Op donderdag 21 oktober 2021 heb ik voor een gezelschap van 8 personen een klank concert gegeven in de zendo op De Maanhoeve in Exloërveen.

Tijdens het klank concert heb ik de ingeving ontvangen om mijn meest dierbare en krachtige klankschaal op een speciale manier aan te slaan.

Dit heeft geleid tot een paar opmerkelijke gebeurtenissen: Ten eerste hebben 3 deelnemers eenzelfde soort ervaring met de groep gedeeld. Alle 3 hebben beelden ontvangen en hebben ze eerst kort kennisgemaakt met een zware energie ofwel iets duisters en daarna voor langere tijd zijn ze in contact gekomen met een fijne, lichte energie ofwel een hemels gevoel.

Bij één van deze 3 mensen: Een man, die in een rouwproces verkeerde, heeft mooie beelden ontvangen: Hij zag zijn vrouw in een zomerse weide vol bloemen en hij bij die weide vele vogels zingen. Bovendien zag hij, dat zij gelukkig was. Het was heel ontroerend, hoe hij zijn ervaringen met ons heeft gedeeld. Het was ook helend voor hem.


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 12 oktober 2021

Op dinsdagavond 12 oktober 2021 heb ik mijn vierde klank concert aangeboden aan 12 deelnemers, zoals gewoonlijk in de Grote Groepsruimte op de begane grond in het Cordium.
Het thema was "
Beschouwen en beoordelen - Bezieling
".
In mijn programma heb ik opgenomen om het evenement te beginnen met enkele ontspanningsoefeningen, maar toen het tijd was om met het evenement te starten, lagen de deelnemers al zo ontspannen op de matrassen rond mijn concert-opstelling, dat ik direct voorstelde om de oefeningen over te slaan en te starten met de geleide  meditatie.
Tijdens het concert hing er een serene stilte rond ons en het was voor mij heel moeilijk om bij het afronden deze mooie sfeer te verbreken om de mensen weer terug te halen naar het Hier en Nu


Workshop Klankschalen in Het Cordium in Nijmegen 06 oktober 2021

Op woensdagmiddag 6 oktober 2021 heb ik in de Grote Groepsruimte op de eerste etage in het Cordium een workshop gegeven aan een groep van 5 deelnemers. Het thema was "Kennismaken met Klankschalen". 
Het programma heeft bestaan uit: Een Klankmeditatie - Inleiding en Kennismakingsrondje - Informatie over klankschalen en kloppers (mallets) - Info over verschillende technieken om klankschalen aan te slaan - Veel zelf oefenen, zowel onder begeleiding als zelfstandig.

Tijdens de workshop ben ik ingegaan op de vragen van enkele deelnemers naar de effecten van klankschalen op de energie in de te behandelen cliënt. Elke deelnemer heeft een opstelling van 3 klankschalen voor het stimuleren van de hele energie flow in je lichaam en een eenvoudige rugmassage met klankschalen kunnen ervaren. De workshop is heel anders verlopen, dan ik gedacht en verwacht had, maar dat vind ik juist heel mooi om in te spelen op de vragen en interesses. 

Alle deelnemers zijn tevreden naar huis gegaan, ze hebben de middag als dynamisch en inspirerend ervaren. 


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 08 augustus 2021

Op zondagmiddag 8 augustus 2021 heb ik in de Grote Groepsruimte in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) een klank concert gegeven aan een groep van 12 deelnemers. Het thema was "Combinatie van kracht en inkeer in jezelf: Groei en Rijping". Ik verwerk in een dergelijke meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en een afsluitende ontspanningsoefening. Desgewenst heeft elke deelnemer na de afronding in stilte kunnen vertrekken.

Alle deelnemers hebben van de klanken genoten en een diepe ontspanning ervaren. 

De bovenstaande 5 foto's zijn op locatie genomen door Fotografie Carla Manten.


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 06 juli 2021

Op dinsdagavond 6 juli 2021 heb ik een klank concert gegeven aan een groep van 12 deelnemers in de grote groepsruimte (begane grond) in Het Cordium in Nijmegen. 
Het thema was "Ongehinderde groei en ontwikkeling in een overvloed aan licht", waarbij ik ook aandacht besteed aan de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en afsluitende ontspanningsoefeningen. Daarna kon elke deelnemer indien gewenst in stilte vertrekken.
Alle deelnemers hebben het een mooie bijeenkomst gevonden en een diepe ontspanning ervaren. 

De bovenstaande 5 foto's zijn op locatie genomen door Fotografie Carla Manten.


Klank Concert in de Appel in Nijmegen 02 oktober 2020

Op vrijdagavond 2 oktober 2020 heb ik een klank concert gegeven aan mijn intervisiegroep (ITIP alumni) in de Blauwe Zaal van spiritueel centrum De Appel in Nijmegen.
Bij het klankconcert heb ik gebruik gemaakt van mijn collectie klankschalen, sjamanen drum, didgeridoo, wind chimes, klankbuizen, gamelan gong, grote Chinese gong, ocean drum, Tibetaanse cymbalen en tingsha's. Ieder van de 5 heeft een diepe ontspanning gevoeld. 3 van de 5 hebben na het klankconcert het nog lang in hun lichaam na voelen resoneren. 1 van de 5  door de klanken een reis gemaakt en mooie beelden ontvangen. Het is altijd weer indrukwekkend wat de effecten van klanken op mensen zijn.


Klank Concert op Landgoed Roggebotstaete  (Dronten) 18 juli 2020

Op zaterdagavond 18 juli 2020 heb ik een klank concert gegeven op het landgoed Roggebotstaete in de open lucht. Het was mijn eerste betaalde opdracht op dit terrein. Ik moest deze sessie houden voor een groep van 15 mannen. Zij waren magiërs op zoek naar resonantie. Ik had de taak ervoor te zorgen, dat zij hun innerlijke, zuivere toon weer konden terugvinden. Voor deze gelegenheid had ik mijn sjamanen-outfit aangetrokken, dat paste goed bij hun energie en sfeer.
Volgens mij was de missie geslaagd. Enkele deelnemers hebben mooie beelden ontvangen, verder voelde iedereen een diepe ontspanning en dichtbij zichzelf. Tijdens dit concert heb ik gebruik gemaakt van klankschalen, wind chimes, Chinese gong, klankbuizen, kristallen klankschalen, handpan, ocean drum en didgeridoo.


Klank Begeleiding rond Aartsengelen Meditatie (Amersfoort)
14 december 2019 

Op zaterdagochtend 14 december 2019 heb ik een meditatie rond Aartsengelen met klanken begeleid in het Vlinderhuys in Amersfoort. 
Bij deze klankvolle omlijsting heb ik gebruik gemaakt van klankbuizen (afgestemd op Solfeggio-tonen) en wind chimes.
De zuivere hogere tonen van de klankbuizen en wind chimes passen heel goed in de sfeer van engelen.