Referenties | Evenementen


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 06 juli 2021

Op dinsdagavond 6 juli heb ik een klank concert gegeven aan een groep van 12 deelnemers in de grote groepsruimte (begane grond) in Het Cordium in Nijmegen (Centrum voor Groei en Ontwikkeling). Hiervoor heb ik een aantal klank instrumenten uit mijn collectie gebruikt.
Het klank concert had als thema "Ongehinderde groei en ontwikkeling in een overvloed aan licht", ik verwerk in de meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en afsluitende ontspanningsoefeningen. Daarna kon elke deelnemer indien gewenst in stilt vertrekken.

Alle deelnemers hebben het een mooie bijeenkomst gevonden en een diepe ontspanning ervaren. 

De bovenstaande 5 foto's zijn op locatie genomen door Fotografie Carla Manten.

Klank Begeleiding rond Meditatief Moment in Bos 16 oktober 2020

Mijn klanken mochten de geluiden van de omgeving niet overstemmen, dus moest ik zachte, maar wel hoorbare en vooral voelbare klanken (geluidstrillingen) voortbrengen. Halverwege het concert heb ik iedere deelnemer een "Balans-strijk" aangeboden, hierbij beweeg ik bij iedereen een resonerende klankschaal (Naga type) vanaf het hoofd langs de rug of langs de flank naar de voeten, dichtbij het lichaam, dus door de aura. Door deze handeling wordt overtollige energie uit de aura gehaald, het voelt verfrissend aan en geeft nieuwe, positieve energie. 
Het effect op de deelnemers was positief. Nadat de laatste klanken uitgedoofd waren, hadden de deelnemers de ervaring, dat geuren beter geroken konden worden, dat geluiden beter gehoord konden worden, etc.


Klank Concert in de Appel in Nijmegen 02 oktober 2020

Op vrijdagavond 2 oktober heb ik een klank concert gegeven aan mijn intervisiegroep (ITIP alumni) in de Blauwe Zaal van spiritueel centrum De Appel in Nijmegen.
Bij het klankconcert heb ik gebruik gemaakt van mijn collectie klankschalen, sjamanen drum, didgeridoo, wind chimes, klankbuizen, gamelan gong, grote Chinese gong, ocean drum, Tibetaanse cymbalen en tingsha's. Ieder van de 5 heeft een diepe ontspanning gevoeld. 3 van de 5 hebben na het klankconcert het nog lang in hun lichaam na voelen resoneren. 1 van de 5  door de klanken een reis gemaakt en mooie beelden ontvangen. Het is altijd weer indrukwekkend wat de effecten van klanken op mensen zijn.


Klank Concert op Landgoed Roggebotstaete  (Dronten) 18 juli 2020

Op zaterdagavond 18Jul2020 heb ik een klank concert gegeven op het landgoed Roggebotstaete in de open lucht. Het was mijn eerste betaalde opdracht op dit terrein. Ik moest deze sessie houden voor een groep van 15 mannen. Zij waren magiërs op zoek naar resonantie. Ik had de taak ervoor te zorgen, dat zij hun innerlijke, zuivere toon weer konden terugvinden. Voor deze gelegenheid had ik mijn sjamanen-outfit aangetrokken, dat paste goed bij hun energie en sfeer.
Volgens mij was de missie geslaagd. Enkele deelnemers hebben mooie beelden ontvangen, verder voelde iedereen een diepe ontspanning en dichtbij zichzelf. Tijdens dit concert heb ik gebruik gemaakt van klankschalen, wind chimes, Chinese gong, klankbuizen, kristallen klankschalen, handpan, ocean drum en didgeridoo.


Klank Begeleiding rond Aartsengelen Meditatie (Amersfoort)
14 december 2019 

Op zaterdagochtend 14Dec2019 heb ik een meditatie rond Aartsengelen met klanken begeleid in het Vlinderhuys in Amersfoort. 
Bij deze klankvolle omlijsting heb ik gebruik gemaakt van klankbuizen (afgestemd op Solfeggio-tonen) en wind chimes.
De zuivere hogere tonen van de klankbuizen en wind chimes passen heel goed in de sfeer van engelen.