Referenties | Evenementen


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 12 oktober 2021

Op dinsdagavond 12 oktober heb ik inmiddels mijn derde klank concert aangeboden aan 12 deelnemers, zoals gewoonlijk in de Grote Groepsruimte op de begane grond in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen). Het thema was "Beschouwen en beoordelen - Bezieling".
In mijn programma heb ik opgenomen om te beginnen met enkele ontspanningsoefeningen, maar toen het tijd was om met het evenement te starten, lagen de deelnemers al zo ontspannen op de matrassen rond mijn concert-opstelling, dat ik direct voorstelde om de oefeningen over te slaan en te starten met de geleide  meditatie.
Tijdens het concert hing er een serene stilte rond ons en het was voor mij heel moeilijk om bij het afronden deze mooie sfeer te verbreken om de mensen weer terug te halen naar het Hier en Nu


Workshop Klankschalen in Het Cordium in Nijmegen 06 oktober 2021

Op woensdagmiddag 6 oktober heb ik in de Grote Groepsruimte op de eerste etage in het Cordium een workshop gegeven aan een groep van 5 deelnemers. Het thema was "Kennismaken met Klankschalen". 
Het programma heeft bestaan uit: Een Klankmeditatie - Inleiding en Kennismakingsrondje - Informatie over klankschalen en kloppers (mallets) - Info over verschillende technieken om klankschalen aan te slaan - Veel zelf oefenen, zowel onder begeleiding als zelfstandig.

Tijdens de workshop ben ik ingegaan op de vragen van enkele deelnemers naar de effecten van klankschalen op de energie in de te behandelen cliënt. Elke deelnemer heeft een opstelling van 3 klankschalen voor het stimuleren van de hele energie flow in je lichaam en een eenvoudige rugmassage met klankschalen kunnen ervaren. De workshop is heel anders verlopen, dan ik gedacht en verwacht had, maar dat vind ik juist heel mooi om in te spelen op de vragen en interesses. 

Alle deelnemers zijn tevreden naar huis gegaan, ze hebben de middag als dynamisch en inspirerend ervaren. 


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 08 augustus 2021

Op zondagmiddag 8 augustus heb ik in de Grote Groepsruimte in het Cordium (Centrum voor Groei en Ontwikkeling in Nijmegen) een klank concert gegeven aan een groep van 12 deelnemers. Het thema was "Combinatie van kracht en inkeer in jezelf: Groei en Rijping". Ik verwerk in een dergelijke meditatieve klankenreis altijd de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en een afsluitende ontspanningsoefening. Desgewenst heeft elke deelnemer na de afronding in stilte kunnen vertrekken.

Alle deelnemers hebben van de klanken genoten en een diepe ontspanning ervaren. 

De bovenstaande 5 foto's zijn op locatie genomen door Fotografie Carla Manten.


Klank Concert in Het Cordium in Nijmegen 06 juli 2021

Op dinsdagavond 6 juli heb ik een klank concert gegeven aan een groep van 12 deelnemers in de grote groepsruimte (begane grond) in Het Cordium in Nijmegen. 
Het thema was "Ongehinderde groei en ontwikkeling in een overvloed aan licht", waarbij ik ook aandacht besteed aan de sfeer en energie van het heersende seizoen. Het evenement heeft bestaan uit inleidende ontspanningsoefeningen, geleide meditatie, het klank concert en afsluitende ontspanningsoefeningen. Daarna kon elke deelnemer indien gewenst in stilte vertrekken.
Alle deelnemers hebben het een mooie bijeenkomst gevonden en een diepe ontspanning ervaren. 

De bovenstaande 5 foto's zijn op locatie genomen door Fotografie Carla Manten.


Klank Concert in de Appel in Nijmegen 02 oktober 2020

Op vrijdagavond 2 oktober heb ik een klank concert gegeven aan mijn intervisiegroep (ITIP alumni) in de Blauwe Zaal van spiritueel centrum De Appel in Nijmegen.
Bij het klankconcert heb ik gebruik gemaakt van mijn collectie klankschalen, sjamanen drum, didgeridoo, wind chimes, klankbuizen, gamelan gong, grote Chinese gong, ocean drum, Tibetaanse cymbalen en tingsha's. Ieder van de 5 heeft een diepe ontspanning gevoeld. 3 van de 5 hebben na het klankconcert het nog lang in hun lichaam na voelen resoneren. 1 van de 5  door de klanken een reis gemaakt en mooie beelden ontvangen. Het is altijd weer indrukwekkend wat de effecten van klanken op mensen zijn.


Klank Concert op Landgoed Roggebotstaete  (Dronten) 18 juli 2020

Op zaterdagavond 18Jul2020 heb ik een klank concert gegeven op het landgoed Roggebotstaete in de open lucht. Het was mijn eerste betaalde opdracht op dit terrein. Ik moest deze sessie houden voor een groep van 15 mannen. Zij waren magiërs op zoek naar resonantie. Ik had de taak ervoor te zorgen, dat zij hun innerlijke, zuivere toon weer konden terugvinden. Voor deze gelegenheid had ik mijn sjamanen-outfit aangetrokken, dat paste goed bij hun energie en sfeer.
Volgens mij was de missie geslaagd. Enkele deelnemers hebben mooie beelden ontvangen, verder voelde iedereen een diepe ontspanning en dichtbij zichzelf. Tijdens dit concert heb ik gebruik gemaakt van klankschalen, wind chimes, Chinese gong, klankbuizen, kristallen klankschalen, handpan, ocean drum en didgeridoo.


Klank Begeleiding rond Aartsengelen Meditatie (Amersfoort)
14 december 2019 

Op zaterdagochtend 14Dec2019 heb ik een meditatie rond Aartsengelen met klanken begeleid in het Vlinderhuys in Amersfoort. 
Bij deze klankvolle omlijsting heb ik gebruik gemaakt van klankbuizen (afgestemd op Solfeggio-tonen) en wind chimes.
De zuivere hogere tonen van de klankbuizen en wind chimes passen heel goed in de sfeer van engelen.