Sound Healing en Sound Massage


Digitale Flyer

Rechts kun je de digitale flyer downloaden, waarin een samenvatting van deze webpagina opgenomen is.

Flyer 2022 01
PDF – 1,3 MB 417 downloads

De Effecten van Klanken

Lung Ta Sound Healing beschikt over een uitgebreid assortiment aan klank instrumenten, waarmee prachtige en bijzondere klanken gemaakt kunnen worden.
Klanken bestaan niet alleen uit hoorbare geluiden, maar ook uit geluidstrillingen.
Deze geluidstrillingen zijn voor een deel hoorbaar, maar wel altijd voelbaar - vaak onbewust. Je kunt er echt vanuit gaan, dat zowel de hoorbare als de niet-hoorbare geluidstrillingen diep in jouw lichaam zullen resoneren.
Door het ontvangen van klanken wordt jouw lichaam aangeraakt, gemasseerd, zowel van binnen als van buiten en zowel lichamelijk als geestelijk. Het resultaat is een overweldigende, diepe ontspanning, waardoor zelfs doorbrekend inzicht kan ontstaan en meer zicht op de eigen levenssituatie verkregen kan worden.


Klank Concerten door Lung Ta Sound Healing zelf georganiseerd

Een klank concert, dat door Lung Ta Sound Healing wordt georganiseerd, duurt standaard 75 minuten. Indien nodig, wordt het evenement ingeleid met een kleine ontspanningsoefening, want hoe meer ontspannen de deelnemer is, hoe groter de effecten van de klanken op hem of haar zijn.
Dan volgt een korte, geleide meditatie in de sfeer van het seizoen. Hierna komt het klank concert zelf, waarin allerlei klankrijke werkvormen toegepast zullen worden.
Het evenement wordt afgesloten met een kleine ontspanningsoefening / meditatie, waardoor de innerlijke diepe ontspanning en stilte langer vastgehouden kan worden. 
Nadat het complete evenement afgerond is, kan iedere deelnemer ervoor kiezen om in stilte te vertrekken of om zijn of haar ervaringen te delen met iemand, die daarvoor openstaat. Ik sta als organisator altijd open voor contact, maar ik vraag wel aan de deelnemers rekening te houden met mensen, die stil willen blijven en in stilte willen vertrekken.

Het wordt aanbevolen om tijdens dit concert te gaan liggen op een comfortabele matras om zo optimaal mogelijk van de klanken te kunnen genieten. Door sommige aanbieders wordt een klank concert ook wel een ligconcert of een klankbad genoemd. De deelnemer wordt als het ware ondergedompeld in klanken.
Het is echter absoluut niet verplicht om te gaan liggen, je kunt ook zittend de klanken goed beleven, maar wel minder intens.

De klank concerten in deze categorie worden bijvoorbeeld in een grote groepsruimte in het Cordium in Nijmegen gehouden.


Klank Concerten op locatie

Een klank concert op locatie wordt door Lung Ta Sound Healing uitgevoerd in opdracht van een aanvrager voor een grotere groep deelnemers (meer dan 8 personen).
Een dergelijk evenement is maatwerk en wordt in gezamenlijk overleg vormgegeven, het kan zowel binnenshuis als in de openlucht uitgevoerd worden. Dit soort klank concerten is meditatief en past bij een periode van stilte, bezinning, contemplatie en meditatie.
Er zullen van ons uit enkele suggesties gedaan worden om een dergelijk klankrijk evenement tot een succes te maken. Als de deelnemers een diepe ontspanning ervaren hebben, dan mag het klank concert als geslaagd beschouwd worden.

Toelichting op enkele hierboven gebruikte termen
Maatwerk:   Vorm van klank concert, thema, tijdsduur, welke klank instrumenten.
Binnenshuis:   Zaal. 
Openlucht:   Terras, tuin, park, natuur.


Huiskamerconcerten op locatie

Een huiskamerconcert op locatie wordt door Lung Ta Sound Healing uitgevoerd in opdracht van een aanvrager voor een kleinere groep deelnemers (4 tot 8 personen).
Een dergelijk evenement duurt ongeveer 45 minuten, het kan zowel binnenshuis als in de openlucht uitgevoerd worden. Dit soort huiskamerconcerten is meditatief en past bij een periode van stilte, bezinning, contemplatie en meditatie. Deze werkvorm is ideaal om in een intieme sfeer samen met familie, vrienden of geestverwanten een inspirerende klankenreis te ervaren. 
Er zullen van ons uit enkele suggesties gedaan worden om een dergelijk klankrijk evenement tot een succes te maken. Als de deelnemers een diepe ontspanning ervaren hebben, dan mag het huiskamerconcert als geslaagd beschouwd worden.

Toelichting op enkele hierboven gebruikte termen
Binnenshuis:   Grote kamer. 
Openlucht:   Terras, tuin.


Klankschaal Massage

Tijdens de klankschaal massage breng ik resonerende (in trilling zijnde) klankschalen in contact met jouw lichaam en die klankschalen houd ik op jouw lichaam een bepaalde tijd in trilling door hen regelmatig behoedzaam en passievol aan te slaan.
Mijn benadering is om de cliënt in een veilige omgeving voortdurend liefdevol uit te nodigen om de klanken toe te laten, zodat problemen, pijn en/of stress los mogen komen. Wat los mag komen, dat kan ook losgelaten worden en daar is acceptatie voor nodig.

Tijdens de basale vorm van mijn klankschaal massage zet ik twee speciale klankschalen in.
Voor het behandelen van pijn- en/of stressklachten of voor het beïnvloeden van energiekanalen pas ik 3 speciale klankschalen of meer toe.

 


Klankmeditaties door Lung Ta Sound Healing zelf georganiseerd

Bij een klankmeditatie is de component geleide meditatie veel groter dan bij een klank concert.
Een klankmeditatie kan bestaan uit een geleide meditatie / visualisatie, bewegingsoefeningen zoalsTai Chi en Qi Gong) en een klank concert. 
De klankmeditatie wordt ook afgesloten met een kleine ontspanningsoefening / meditatie, waardoor de innerlijke diepe ontspanning en stilte langer vastgehouden kan worden. 
Na het afronden van het complete evenement kan iedere deelnemer ervoor kiezen om in stilte te vertrekken of om zijn of haar ervaringen te delen met iemand, die daarvoor openstaat. Ik sta als organisator altijd open voor contact, maar ik vraag wel aan de deelnemers rekening te houden met mensen, die stil willen blijven en in stilte willen vertrekken.

De klankmeditaties in deze categorie worden bijvoorbeeld in een grote groepsruimte in het Cordium in Nijmegen gehouden.


Klankmeditaties op locatie

Een klankmeditatie op locatie wordt ook door Lung Ta Sound Healing uitgevoerd in opdracht van een aanvrager.
Bij een klankmeditatie is de component geleide meditatie veel groter dan bij een klank concert.
Een dergelijk evenement is natuurlijk ook maatwerk en wordt in gezamenlijk overleg vormgegeven, het kan zowel binnenshuis als in de openlucht uitgevoerd worden. Dit soort klankmeditaties past bij een periode van verstilling, bezinning en contemplatie. Er zullen van ons uit enkele suggesties gedaan worden om een dergelijk evenement tot een succes te maken. Als de deelnemers een diepe ontspanning ervaren hebben, dan mag de klankmeditatie als geslaagd beschouwd worden.

Toelichting op enkele hierboven gebruikte termen:
Maatwerk:   Vorm van klankeditatie, thema, tijdsduur, welke klank instrumenten.
Binnenshuis:   Grote kamer, zaal. 
Openlucht:   Terras, tuin, park, natuur.


Toepassing van klankrijke werkvormen

Met klankrijke werkvormen worden klank concerten, klankschaal massages en klankmeditaties en allerlei combinaties daarvan bedoeld.
In het overzicht rechts worden enkele suggesties gegeven, bij welke gelegenheden een klankrijke werkvorm aangeboden kan worden aan een groep of individueel.

■ Tijdens een meditatief moment:
   ₀ op een festival
   ₀ op een bedrijfsfeest / bedrijfsuitje
   ₀ op een familiefeest / buurtfeest
■ Tijdens een meditatieve bijeenkomst van een groep, vereniging of organisatie
■ Tijdens een Yoga les / Qi Gong les / Tai Chi les
■ Tijdens het ervaren van de sfeer en energie in de natuur
■ Tijdens een meditatie

■ Tijdens een ritueel


Tarieven

De tarieven voor klank concerten en klankmeditaties op locatie zijn afhankelijk van enkele factoren, zoals tijdsduur en de mate van inzet, dat onder andere bepaald wordt door het aantal benodigde klank instrumenten. De tarieven worden door onderling overleg tussen mij en de aanvrager vastgesteld.

De tarieven voor huiskamerconcerten op locatie zijn 17.50 euro per persoon. Binnen mijn werkregio (globaal omgeving Nijmegen en Arnhem) bied ik een dergelijk evenement aan voor een groep van minimaal 4 personen.
Buiten mijn werkregio bied ik ook huiskamerconcerten aan, maar dan voor grotere groepen. Het minimale aantal deelnemers is afhankelijk van de reistijd vanaf mijn werkregio.

De tarieven voor een klankschaal massage staan afgebeeld op de webpagina "Uitgebreide Informatie Klankschaal Massage".


Afspraak maken

Op uitnodiging kan ik een klank concert of een klankmeditatie geven op locatie, zowel binnenshuis als in de open lucht. De vorm en inhoud van een dergelijk klankrijk evenement wordt afgestemd met de aanvrager. 

Neem hiervoor contact op met Henk Mosterdijk.
E:   info@lung-ta.nl

M:   06 53519061


Training en Opleiding gevolgd door Henk Mosterdijk

■  Workshop Handpan voor Beginners
Bij Henk-Jan Pelle in Houten heb ik op 06Apr2018 deze individuele workshop gevolgd en mijn eerste handpan gekocht.
■  Workshop Didgeridoo
Bij René Stahn in Gasselternijveen heb ik op 02Jun2018 deze individuele workshop gevolgd en een authentieke Australische didgeridoo gekocht.
■  Workshop Slagtechnieken Klankschalen
Bij René Stahn in Gasselternijveen heb ik op 16Dec2019 deze individuele workshop gevolgd en 5 antieke klankschalen gekocht.
■  Workshop Klankschaal Massage
Bij René Stahn in Gasselternijveen heb ik op 24Jan2020 deze individuele workshop gevolgd samen met mijn vrouw Maria.
René Stahn heeft mij kennis laten maken met een zeer uitgebreide vorm van klankschaal massage. Bij deze vorm laat de aanbieder een resonerende klankschaal over het hele lichaam (met uitzondering van het hoofd) van de cliënt glijden (masseren). De klankschaal wordt voortdurend aangeslagen om het in trilling te houden.
■  Workshop Handpan voor Gevorderden
Bij Henk-Jan Pelle in Houten heb ik op 13Feb2020 deze workshop gevolgd en mijn tweede handpan gekocht.
■  Masterclass Klankschaalconcerten / Klankconcerten
Bij Iwan Boersma in Vught heb ik deze individuele masterclass afgerond op 28Jan2020. 
■  Opleiding Deep Sound Massage (Klankschaal Massage)
Bij Iwan Boersma in Vught heb ik dit opleidingstraject van 7 modules afgerond op 31Mei2020. 

■  Opleiding Klankschalen & Begeleide Meditaties & Klankbad
Bij Hilda Postema in Lelystad (Centrum Meditatieve Ontspanning) heb ik deze opleiding gevolgd op 23Feb2020 en 24Mei2020.
■  Masterclass Grote Gong Massage
Bij Iwan Boersma in Gouda heb ik deze Masterclass gevolgd op 23Apr2021.
■  Workshop Monochord
Bij Hilda Postema in Lelystad en Pieter Post (Centrum Meditatieve Ontspanning) heb ik deze workshop gevolgd op 21Aug2021.