klankrijke   Werkvormen


Algemeen

Lung Ta Sound Healing beschikt over een uitgebreid assortiment aan klank instrumenten, waarmee in ieder geval prachtige en bijzondere geluiden gemaakt kunnen worden.
Klanken bestaan niet alleen uit hoorbare geluiden, maar ook uit geluidstrillingen. Deze geluidstrillingen zijn voor een deel voelbaar. Je kunt er echt vanuit gaan, dat zowel de voelbare als de niet-voelbare geluidstrillingen diep in jouw lichaam zullen resoneren. Door het ontvangen van klanken wordt jouw lichaam aangeraakt, gemasseerd, zowel van binnen als van buiten en zowel lichamelijk als geestelijk. Het resultaat is een overweldigende, diepe ontspanning, waardoor doorbrekend inzicht kan ontstaan en waardoor meer zicht op de eigen levenssituatie verkregen kan worden.

Typen Klankrijke Werkvormen
Hieronder worden verschillende typen werkvormen genoemd, waarin klanken een rol spelen.
■ Klank Concert
■ Klankschalen Concert

■ Klank Meditatie
■ Klank Begeleiding van:
   ₀ Yoga / Yin Yoga / Qi Gong / Tai Chi
   ₀ Natuurbeleving

   ₀ Meditatie
   ₀ Rituelen

Toepassing van de Klankrijke Werkvormen
In welke situaties en bij welke gelegenheden kunnen de klankrijke werkvormen toegepast of ingezet worden:|
■ Tijdens een meditatief moment:
   ₀ op een festival

   ₀ op een bedrijfsfeest / bedrijfsuitje
   ₀ op een familiefeest / buurtfeest

■ Tijdens een meditatieve bijeenkomst van een groep, vereniging of organisatie
■ Tijdens een Yoga les / Qi Gong les / Tai Chi les
■ Tijdens het ervaren van de sfeer en energie in de natuur
■ Tijdens een meditatie
■ Tijdens een ritueel

Het Combineren van Klankrijke Werkvormen met Meditatie / Visualisatie en met de Energetische Seizoenen
Klankrijke Werkvormen kunnen uitstekend gecombineerd worden met Meditaties of Visualisaties.
Voor meer informatie over Meditaties en Visualisaties:   Klik hier!

Hierbij ga ik nog een stap verder door aan de hierboven genoemde combinatie nog de sfeer en energie van de Energetische Seizoenen toe te voegen.
De elementen [1] Klankrijke werkvormen / Stilten, [2] Meditatie / Visualisatie en [3] de Sfeer en Energie van de Energetische Seizoenen vullen elkaar aan en versterken elkaar. Door deze combinatie kan ik tijdens een Klank concert een mooie sfeer aanbieden, waarin al deze 3 elementen geïntegreerd zijn. 
Voor meer informatie over Energetische Seizoenen:  Klik hier!

Tarieven
Het tarief voor een Klankrijke Werkvorm is afhankelijk van enkele factoren, zoals type Klankrijke Werkvorm, mate van inzet (aantal benodigde klank instrumenten) en tijdsduur.

Afspraak maken
Op uitnodiging kan ik een klankschalen concert of een klank concert geven op locatie, zowel indoor als in de open lucht. De vorm en inhoud van een klankrijk concert wordt afgestemd met de aanvrager. 

Voor een klank concert kun je contact opnemen met Henk Mosterdijk. Zie ook de contact pagina.
E:   info@lung-ta.nl

M:   06 53519061

Definities
Klankschalen Concert:   Bij een klankschalen concert worden verschillende klankschalen gebruikt, de tonen van de beschikbare klankschalen variëren van laag naar hoog. Daarnaast maak ik ook gebruik van veel verschillende kloppers om de klankschalen aan te slaan. Ik heb kloppers waarmee specifiek de lage, de midden- en de hoge tonen uit de schalen gehaald kunnen worden. Ik heb ook kloppers, waarmee ik heel goed de boventonen aan de klankschalen kan ontlokken. 
Door de verschillende kloppers en slagtechnieken kan een enorm scala aan klanken uit de klankschalen gehaald worden. 
Klank Concert:   Bij een klank concert worden verschillende klank- en muziekinstrumenten toegepast, klankschalen kunnen daarbij betrokken worden, maar dat is niet per se nodig.
Voor een klank concert kan ik gebruik maken van klankschalen, klankbuizen, windchimes (windgongen), chinese gong, handpan, sjamanen drum, ocean drum, didgeridoo, rainmaker, murchunga en nog een aantal kleine klank instrumenten. 

Training en Opleiding gevolgd door Henk Mosterdijk
■  Workshop Handpan voor Beginners
Bij Henk-Jan Pelle in Houten (www.handpanshop.nl) heb ik op 06Apr2018 deze individuele workshop gevolgd en mijn eerste handpan gekocht.
■  Workshop Didgeridoo
Bij René Stahn in Gasselternijveen (www.didgeridoo.nl 
en www.klankschaal.nl) heb ik op 02Jun2018 deze individuele workshop gevolgd en een authentieke Australische didgeridoo gekocht.
■  Workshop Slagtechnieken Klankschalen

Bij René Stahn in Gasselternijveen (www.klankschaal.nl) heb ik op 16Dec2019 deze individuele workshop gevolgd en 5 antieke klankschalen gekocht.
■  Workshop Handpan voor Gevorderden
Bij Henk-Jan Pelle in Houten (www.handpanshop.nl) heb ik op 13Feb2020 deze workshop gevolgd en mijn tweede handpan gekocht.

■  Masterclass Klankschaalconcerten / Klankconcerten
Bij Iwan Boersma in Vught (Helend Contact: www.klankschaalexpertisecentrum.nl) heb ik deze individuele masterclass afgerond op 28Jan2020. 
■ Opleiding Klankschalen & Begeleide Meditaties & Klankbad
Bij Hilda Postema in Lelystad (Centrum Meditatieve Ontspanning: www.klankschalen-opleiding.nl) heb ik deze opleiding gevolgd op 23Feb2020 en 24Mei2020.
■  Masterclass Grote Gong Massage
Bij Iwan Boersma in Gouda (Helend Contact: www.klankschaalexpertisecentrum.nl) heb ik deze Masterclass gevolgd op 23Apr2021.