Sound Healing verbinden met de Wijsheid in de I Tjing

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 20:25

Een tijdje terug ontving ik de ingeving om mijn sound healing technieken te verbinden met trigrammen uit de I Tjing (Boek der veranderingen – vol eeuwenoude Chinese wijsheid).

In de I Tjing (Yijing) worden de volgende 8 trigrammen gebruikt: Hemel en Aarde + Water en Vuur + Wind en Donder + Meer en Berg (zie afbeeldingen). Deze 8 trigrammen worden gebruikt voor het samenstellen van 64 hexagrammen. Elk hexagram bestaat uit 2 trigrammen.
Het bijzondere is, dat met deze 64 hexagrammen uit de I Tjing alle processen in het universum beschreven en verklaard kunnen worden.

Het lijkt mij zo’n mooi idee om mijn sound healing technieken (deep sound massage, klankmeditatie en healing concert) te verbinden met de trigrammen uit de I Tjing. Zij roepen bij mij zulke sterke beelden op, ze zijn zo archetypisch,!
Het is voor mij nog een ontdekkingstocht, hoe ik dit allemaal vorm moet gaan geven, maar hieronder heb ik al de eerste verkenningen opgenomen.
Dus … commentaar, tips en adviezen zijn van harte welkom en zie ik met enthousiasme tegemoet !𝗛𝗲𝗺𝗲𝗹
[Betekenis / Karakter]:   Hemel staat voor alles wat yang is.
[Toepassing]:   Kleinere klankschalen waarin een hoge toon dominant is of stemvorken met de frequentie voor de kruin chakra en spirituele verbinding.


𝗔𝗮𝗿𝗱𝗲
[Betekenis / Karakter]:   Aarde staat voor alles wat yin is.
[Toepassing]:   Grotere klankschalen waarin een lage, aardende toon dominant is of stemvorken met de frequentie voor de wortel chakra en verbinding met het aardse.


𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿
[Betekenis / Karakter]:   Water staat voor stroming.
[Toepassing]:   De ontvanger plaats laten nemen in een lijn-opstelling van 3 klankschalen, waardoor de energie beter door het lichaam gaat stromen (energy flow).


𝗩𝘂𝘂𝗿
[Betekenis / Karakter]:   Vuur staat voor warmte en activering.
[Toepassing]:   De ontvanger behandelen met een resonerende gong, hierdoor wordt veel energie opgewekt, waardoor de ontvanger warmte en kracht ervaart.


𝗠𝗲𝗲𝗿
[Betekenis / Karakter]:   Meer staat voor een fijne ontspanning, zoals op een zonnige zondagmiddag in de tuin.
[Toepassing]:   De ontvanger plaats laten nemen in een plat (2-dimensionaal) energieveld, waarin een zeer aangename ontspanning ervaren wordt.


𝗕𝗲𝗿𝗴
[Betekenis / Karakter]:   Berg staat voor een diepe ontspanning, zoals in een diepe meditatie.
[Toepassing]:   De ontvanger plaats laten nemen in een ruimtelijk (3-dimensionaal) energieveld, waarin een diepe ontspanning ervaren wordt en de poort geopend wordt voor een (diepe meditatie).


𝗪𝗶𝗻𝗱
[Betekenis / Karakter]:   Wind staat voor een geleidelijke verandering door een lichte, vriendelijke maar onophoudelijke kracht.
[Toepassing]:   Rond de ontvanger zachte, inspirerende klanken maken met behulp van native flutes, wind chimes en kenari chimes.


𝗗𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿
[Betekenis / Karakter]:   Donder staat voor een plotseling verandering door een enorme kracht. Plotsklaps!
[Toepassing]:   De ontvanger confronteren met harde slagen op een gong of met de klanken van een didgeridoo.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.