Blog


Voor het Eerst een Klankschaal Massage gecombineerd met een Klankmeditatie

Via mijn website heb ik van een vrouw het volgende verzoek binnen gekregen: “Ik wil graag samen met mijn dochter na een wellness 2-daagse in het Sanadome een behandeling van u ontvangen. Is dat mogelijk?”.Het zou voor hen beiden de eerste kennismaking worden met een klankschaal massage of een klankmeditatie. Bij navraag zouden ze net iets meer open staan voor een klankschaal massage, maar een klankmeditatie leek hen ook wel wat.Het is gebruikelijk, tenminste in mijn geval, dat ik me volledig afstem op (de energie van) één persoon tijdens een klankschaal massage. In eerst instantie dacht ik, dat is lastig om een uur lang twee personen een klankschaal massage aan te bieden. 

Lees meer »

15-31 Mei / De Periode van Zielsverwantschap

DIT IS DE PERIODE VAN ZIELSVERWANTSCHAPIn deze periode sluit je je aan bij anderen of anderen sluiten zich bij jou aan in een gemeenschappelijke overtuiging of voor een gemeenschappelijk doel. Onzekere mensen kunnen hier ook op af komen, maar wie zich niet op tijd aansluit, komt echt te laat.

Lees meer »

ZET JOUW LICHT NIET ONDER EEN KORENMAAT / HET GAAT IN DE ENERGETISCHE ZOMER OM HET VINDEN VAN “SCHONE” VORMEN

ZET JOUW LICHT NIET ONDER EEN KORENMAATZET JOUW INSPIRATIE EN ENERGIE VOLLEDIG INHET GAAT NU OM HET VINDEN VAN “SCHONE” VORMENHet is nu jouw tijd, want het scheppende (Yang – het Hemelse) is met jou! Zet je licht niet (langer) onder de korenmaat. Je kunt je diepste verlangens en wensen in de wereld vormgeven en je zult daarvoor erkenning krijgen.Jouw levenslust wordt zichtbaar. Iedereen kan dat waarnemen en daar zijn of haar voordeel mee doen. Gelijkgestemden zullen direct op jouw impulsen resoneren, waardoor een gevoel van verbondenheid met hen kan ontstaan.Je gehoorzaamt de stroom, die voortkomt uit de Hemel. De Hemel is met jou. En als de Hemel jou niet tegenwerkt, hoe zouden mensen of geesten (verschillende geestesgesteldheden) dat dan wel kunnen?Wanneer jij je mening over een situatie of over mensen (je partner, familie, vrienden, collega’s) verandert, verandert ook die relatie en de onderlinge verwachtingen, want je kijkt nu anders tegen hen aan. Leg je veranderde standpunt goed uit en als het nodig is, verzet dan de bakens.Tijdens de maand april werden de “schone” vormen ontwikkeld, die nodig zijn om de essentie uit te drukken. In de maand mei gaat het over het vinden van “schone” vormen ten behoeve van je directe omgeving, zoals je familie en je werk. Daarbij is het belangrijk, dat ieders onderlinge positie en ieders rol binnen het geheel duidelijk is.Leidraad hiervoor is, dat het vrouwelijke (de moederfunctie – Yin) de spil is van de dagelijkse gang van zaken en van de interne relaties. Het mannelijke (de vaderfunctie – Yang) hanteert de wrijvingen, die niet vanzelfsprekend intern kunnen worden opgelost. Bij dit alles speelt de rol van het geweten (de grootvader) een overkoepelende rol.Net zoals dat ten aanzien van familieverhoudingen nodig is, dien je in deze tijd zodanig achterstallig onderhoud te plegen aan de netwerken in je leven en werk, dat alle verhoudingen weer duidelijk en geaccepteerd zullen worden. Ook binnen een netwerk moet er een leidend principe zijn, meestal wordt dat belichaamd door één of enkele mensen. Er is binnen een netwerk zo niettemin sprake van een hiërarchisch principe (mannelijk – Yang), dat de bedding en het draagvlak van het netwerk (vrouwelijk – Yin) bij elkaar houdt.◙  Welke mensen beantwoorden jouw inzet? Zoek hen op en houd contact met hen!

Lees meer »

4 NIEUWE AANWINSTEN IN KLANK-INSTRUMENTEN DIE IK GA GEBRUIKEN BIJ KLANK CONCERTEN

Op de eerste foto staan mijn 4 nieuwe klankvolle aanwinsten bij elkaar afgebeeld: In de linker bovenhoek een framedrum. In de rechter bovenhoek kenari chimes van schelpen (effect: vogelgeluiden / stromend water). In de linker benedenhoek een kalimba of duimpiano (oorspronkelijk Afrikaans). In de rechter benedenhoek Lu bar chimes (90 kleine klankbuizen: Latin percussion); een gordijn van fijne klanken (belletjes).

Lees meer »

TOEPASSEN VAN YIN EN YANG IN KLANKRIJKE WERKVORMEN

Overal in het heelal is er een samenspel van Yin en Yang. Yin (vrouwelijke energie) en Yang (mannelijke energie) zijn onafscheidelijk, waar Yin is, is ook Yang. En andersom. Bij het creëren van klanken (trillingen / energie) is dat niet anders. De klopper (slaghout of mallet) staat symbool voor Yang en de klankschaal staat symbool voor Yin. Net zoals in de Tarot (Rider Waite) de staven Yang zijn en de bekers Yin. Door het aanslaan van de klankschaal met een klopper ontstaat er, om in alchemistische termen te spreken, een heilig huwelijk. Dit sacrale verbond brengt een mooi resultaat in de wereld: Een welluidende, intentievolle en geneeskrachtige klank (geluidstrilling). In de Tibetaans boeddhistische geneeskunde worden ook speciale richtlijnen gegeven hoe de klankschaal en de klopper gebruikt en gehanteerd moeten worden voor een optimaal effect voor heling.

Lees meer »