[Droom] Vergissen in geslacht - Verbinding - Stem uit mijn diepte [08Feb2018]

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 16:37

Vergissen in geslacht - Verbinding - Stem uit mijn diepte


De Droom ..

Ik loop door de straten van een oude stad. Op een gegeven moment sta ik voor een groot, oud huis. Ik ga naar de poort. Ik open één van de grote, houten en zware voordeuren en ik loop naar binnen.
Ik wandel door de gang en ik zie door de openstaande deuren, dat ik langs verschillende kamers en zalen loop.
Na een tijdje kom ik in een slaapzaal terecht, daar zie ik stapelbedden staan en ook enkele gewone bedden.
Op één van die gewone bedden zit iemand onder een rode deken.
Ik stel me zo voor, dat het een zeer slanke vrouw is met een kaal hoofd, die daar in kleermakerszit onder een rode deken in een boek zit te lezen met behulp van een zaklantaarn.

Zoals tieners ’s avonds laat stiekem in bed kunnen lezen.
Plotseling wordt door iets of iemand de deken weggetrokken en tot mijn verbazing zit op dat bed een brede en zeer gespierde man met een kaal hoofd.
Daarna loop ik een grote badkamer in, het is meer een groot waslokaal. Ik kijk tegen de rug van een breedgeschouderde man aan, die daar zijn gezicht aan het wassen is. Ik tik hem op zijn schouder om hem wat te vragen. Als diegene zich omdraait, zie ik tot mijn verbazing een slanke vrouw met prachtig, lang donker haar. Weer ben ik enorm verbaasd en ik loop sprakeloos weg.
Daarna loop ik naar buiten en bevind ik me tussen tientallen mensen. Het is er gezellig druk en er hangt een fijne sfeer. Het lijkt erop, dat ik meedoe aan een bijeenkomst rond een bepaald thema, een soort workshop.
Twee vrouwen komen naar mij toe. Zij vertellen, dat de organisatie weet, wat iedereen denkt. De gedachten van al de aanwezigen worden gedocumenteerd. Één van de vrouwen laat mij een hele lange slinger zien van ronde papiertjes, die aan elkaar vastzitten. Elk rond papiertje hoort aan één van de bezoekers toe.
De vrouw in kwestie vraagt naar mijn naam en zoekt dan het papiertje met mijn gedachten erop. Zij vindt het deel met mijn gedachten en kijkt dan heel verbaasd. Zij laat het mij zien. Inderdaad vreemd, bij iedereen staat tekst, maar onder mijn naam staat een symbolische tekening. Ik zie boven de vele teksten allerlei namen staan, maar de naam links van mijn deel valt mij op: “Theo!”.

Dan kijk ik heel goed naar de symbolische tekening en ik herken het woord “Eosine”, dat is een kleurstof, waarmee levende, dierlijke cellen en dierlijke weefsels gekleurd en herkend kunnen worden. Het roept ook herinneringen bij me op. Ik herinner, dat ik lang geleden over eosine gedroomd heb. Ik probeer de droom tot leven te brengen. Ik heb in het Engels gesproken in die droom.
Langzaam komt de droom en de betekenis ervan weer terug en er komt een tekst naar boven:
I love to …
I love to …
Dan voel ik ineens een enorme energie in mij ontwikkelen. Het lijkt alsof ik vanaf dat moment alleen maar uitadem. Met een enorme kracht stroomt lucht door mijn mond naar buiten.
Dan zeg ik: “I love to see eosine!”. In het begin gebruik ik mijn gewone stem, maar dan komt mijn stem dieper uit mijn lichaam, uit mijn bekken. Het klinkt heel anders dan normaal en toch is het mijn stem. Het lijkt of het geluid diep uit de aarde komt.
Ik weet precies wat ik moet zeggen, maar door die enorme energie is het moeilijk om de woorden goed uit te spreken. Ik moet heel goed articuleren om de woorden verstaanbaar te houden, maar dat lukt me wel. Het is heel bijzonder om die enorme energie en kracht in mijn lichaam te voelen ...

Dan word ik wakker ...

Associaties en Analyse

Eigen associaties

Mijn droom vertelt mij, dat de dingen anders kunnen zijn, dan ik denk of verwacht. Ik heb me tweemaal in het geslacht van een persoon vergist. Dat is dus een punt van aandacht om de werkelijkheid beter in te schatten en te herkennen. Het voorkomen van de kleurstof eosine in mijn droom geeft aan, dat ik gebruik kan maken van hulp in welke vorm dan ook.

Verder is het keten van ronde papiertjes een mooi symbool, dat wij allemaal één zijn. Wij, alle mensen op de aarde, zijn allemaal met elkaar verbonden.

Aan het eind van de droom krijg ik de boodschap mee, dat het luisteren naar mijn innerlijke wijsheid (diepte) mij heel krachtig maakt. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.