[Droom] Appels ontleden in een collegezaal - De mantel van een planeet [16Mei2021] +A

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 19:40

Appels ontleden in een collegezaal - De mantel van een planeet


De Droom ..

Ik bevind me in een soort collegezaal samen met een aantal andere mensen, zowel mannen als vrouwen. Ik zit ongeveer in het midden van de zaal. Voorin de zaal staat een immens grote, brede tafel, waarachter zich de docent bevindt. De docent heeft net een onderwerp met ons behandeld en stuurt de amanuensis met een houten kist met daarin 8 appels weg.
De kleuren van appels zijn normaal, ze hebben rode en groengelige vlekken. Wat me opvalt is, dat de appels groter zijn dan normaal, groter dan ik zou verwachten. Er is iets met die appels aan de hand en daarom vraag ik aan de amanuensis om de appels weer op tafel te zetten. Ik vraag toestemming om de appels te onderzoeken. Daar krijg ik toestemming voor.
De appels worden weer op de tafel gezet en ik loop naar voren om deze vruchten te bekijken.

Ik kijk er goed naar en het komt in me op, dat deze appels helemaal niet bestemd zijn voor consumptie.

Maar waarvoor dan wel?

Ik pak een mes en neem één van de appels uit de bak. Ik snij voorzichtig stukken appels weg om naar de kern te komen. Tot mijn grote verbazing bevindt zich in de kern een grote, vuurrode bol ter grootte van een tennisbal. Ik haal het eruit. Het voelt heel zwaar en compact aan, alsof het van metaal is. Ik voel ook, dat het een aantrekkingskracht heeft, dat het een soort magnetisme bezit.

Twee andere mensen (een man en een vrouw) komen ook uit de zaal naar voren, pakken een appel en beginnen erin te snijden. De man is echter wat gehaast en naar mijn mening wat onvoorzichtig bezig.
Ik waarschuw hem en ik bekijk de rode kern in zijn appel. Hij heeft de rode bol inderdaad beschadigd en er een schilfer vanaf gesneden.

Daarna gaat het ineens over de doorsnede van een planeet of van de aarde. Wij kijken naar een grote kaart met daarop de doorsnede van een planeet. Ik vertel de aanwezigen, dat je de bol niet te snel in grootte moet laten toenemen, want dan kunnen er vacuolen ontstaan in het materiaal. Inderdaad zien wij enkele bolvormige holten onder de oppervlakte van de planeet. Daarna vertel ik nog wat over de fysische krachten rond de planeet en ik gebruik de term “Zwaartekrachtveld” …

Daarna word ik wakker ...

 

Associaties en Analyse

Mijn eigen associaties:

[1] Wat is de betekenis van het getal 8 in mijn droom? Het getal 8 staat volgens mij symbool voor “Iets in de Wereld Zetten”.
Verder: Ons zonnestelsel telt 8 “echte” planeten, Pluto (de 9e planeet) wordt gezien als een dwergplaneet:
Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnestelsel

Met het item planeet is er nog wat aparts te melden. Ik kies vaak een inspiratiekaart bij Nathalie Rassauw op Facebook. Deze droom had ik in de nacht van zaterdag 15Mei2021 en op zondag 16Mei2021 koos ik bij Nathalie kaart 4 uit een set van 4 kaarten: Zie tekst en afbeelding hieronder. Er wordt een verband gelegd met planeten.

In de periode, dat ik deze droom ontvangen heb, volgde ik bij Mirjam Tirion-Ietswaart een serie studiedagen over de Alchemie. In de Alchemie wordt onder andere gesproken over “Zo Buiten – Zo Binnen”: Als een proces in mijn omgeving mij raakt, dan speelt dat proces zich ook in mij af. Wat mijn werk met klanken betreft, ben ik actief bezig op mijn pad naar bezieling (naar de kern in de appel).

[2] Groen staat voor mij symbool voor het leven, maar nog meer voor de natuur: Bossen, weiden en planten.
Rood staat voor mij symbool voor vuur. Een element, wat ik meer in mij toe mag laten. Ik heb veel aarde en water in mij, maar soms heb ik ook vuur nodig.

[3] Ik vind het heel mooi, dat er een man en een vrouw een rol speelde in mijn droom. Ik heb veel yin in mij en dan snijd ik behoedzaam door de appel naar de kern. Toch heb ik ook yang in me, soms voel ik ongeduld op mijn pad naar bezieling / wijsheid en dan heb ik de neiging om het proces te willen versnellen of om teleurstelling en onzekerheid te voelen over de vermeende trage ontwikkeling. Volgens de les uit de droom is het geen goed idee om dit proces te versnellen, want dan kan je de kern (bezieling) beschadigen.

[4] Het is bijzonder, dat ik heb kunnen voorkomen, dat die bijzondere appels uit de zaal verdwijnen. Ik ben altijd veel te afwachtend geweest, daarin ben ik wel aan het veranderen.
Een goede les, dat initiatief nemen veel op kan leveren.

[20Mei2021]   Mirjam Tirion-Ietswaart en Nanske Kuiken (ITIP Begeleiders)

[1] Het getal 8 = Het getal van de voltooiing (7) plus 1 = (7+1): Een nieuw begin, maar ook sterk verbonden met het element aarde: 2 x 4. Dat wordt nog eens versterkt door het feit, dat het om appels gaat - vruchten- dat er in de droom ook een link naar een planeet wordt gelegd en dat de processen zwaartekracht, gewicht en magnetische werking voelbaar zijn.

[2] Het rode en het groene zijn ook interessant.
Het rode is het eindstadium, de “Philosophers Stone”, net als de kern van het ei.
Het groene betekent in ieder geval leven.
Misschien heb jij nog meer associaties bij deze kleuren ...

[3] Er zijn mannen en vrouwen, beider aanwezigheid zijn belangrijk in de Alchemie.
Jij benadrukt tweemaal in de droom het belang van geduld en behoedzaamheid, terecht, zo blijkt.

[4] Jij ziet dat er iets bijzonders aan de hand is rond de appels, spreekt dat uit en gaat het onderzoeken. Je hebt een initiatie nemende rol in jouw droom, die veel werking heeft.

Op zondag 16Mei2021 Kaart 4 gekozen

OP zondag 16Mei2021 heb ik op Facebook bij Nathalie Rassauw Kaart 4 gekozen uit een set van 4.
Hiervoor heeft zij het deck "
Boodschappen van de (Wijsheid) Oude Orakels" gebruikt

Betekenis van Kaart 4 (zie afbeelding rechts):
Je hebt een belangrijk doel in je leven en je bent hier om helder te schijnen. Je hebt je altijd anders en speciaal gevoeld en je hebt altijd geweten, dat je voorbestemd was om grootse dingen te doen.
Het probleem is, dat het leven ertussen is gekomen en hoewel je een roeping gevoeld hebt, weet je niet echt wat er nu van jou verwacht wordt. Voordat je geboren werd, heb je de precieze datum en tijd van je geboorte gekozen om te bepalen, wie je in dit leven gaat zijn en wat je gaat bereiken. Jouw astrologisch teken, de sterren en de bewegingen van de planeten spelen allemaal een belangrijke rol in je leven.
Ja, je kunt je eigen lot bepalen, maar het zijn de sterren, die de richting aangeven. Ga dus op zoek naar de sterrenkaart van de reis van jouw leven, want daardoor zul je antwoorden krijgen. Je zult niet alleen gefascineerd raken, maar je zult ook datgene vinden, waar je al die tijd al naar op zoek bent.

 

Spreuk:
De ster zo helder die daar viel.
Dag en nacht straalt zo mijn ziel.
Door de Melkweg gaat mijn blik.
Mijn lot omhels ik zonder schrik.

Andere verklaringen:
Ga naar een erkend astroloog om je astrologische kaart te laten lezen. Kijk met veel plezier naar de sterren. Leer meer over de planeten en hun invloed op je leven. Zet grote stappen op weg naar jouw uitverkoren lot en laat je niet tegenhouden!
Ik hoop dat deze woorden jou de inzichten geven, die je nodig hebt.

 

Het frappante is ook nog, dat Kaart 1 van deze set van 4 over "Betovering - Alchemie" gaat. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.