Zet Jouw Licht niet onder een Korenmaat / Het gaat in de Energetische Zomer over het vinden van "Schone Vormen"

Gepubliceerd op 26 mei 2024 om 14:42

ZET JOUW LICHT NIET ONDER EEN KORENMAAT
ZET JOUW INSPIRATIE EN ENERGIE VOLLEDIG IN
HET GAAT NU OM HET VINDEN VAN “SCHONE” VORMEN

Het is nu jouw tijd, want het scheppende (Yang – het Hemelse) is met jou!
Zet je licht niet (langer) onder de korenmaat. Je kunt je diepste verlangens en wensen in de wereld vormgeven en je zult daarvoor erkenning krijgen.
Jouw levenslust wordt zichtbaar. Iedereen kan dat waarnemen en daar zijn of haar voordeel mee doen. Gelijkgestemden zullen direct op jouw impulsen resoneren, waardoor een gevoel van verbondenheid met hen kan ontstaan.
Je gehoorzaamt de stroom, die voortkomt uit de Hemel. De Hemel is met jou. En als de Hemel jou niet tegenwerkt, hoe zouden mensen of geesten (verschillende geestesgesteldheden) dat dan wel kunnen?

Wanneer jij je mening over een situatie of over mensen (je partner, familie, vrienden, collega’s) verandert, verandert ook die relatie en de onderlinge verwachtingen, want je kijkt nu anders tegen hen aan. Leg je veranderde standpunt goed uit en als het nodig is, verzet dan de bakens.
Tijdens de maand april werden de “schone” vormen ontwikkeld, die nodig zijn om de essentie uit te drukken.
In de maand mei gaat het over het vinden van “schone” vormen ten behoeve van je directe omgeving, zoals je familie en je werk. Daarbij is het belangrijk, dat ieders onderlinge positie en ieders rol binnen het geheel duidelijk is.
Leidraad hiervoor is, dat het vrouwelijke (de moederfunctie – Yin) de spil is van de dagelijkse gang van zaken en van de interne relaties. Het mannelijke (de vaderfunctie – Yang) hanteert de wrijvingen, die niet vanzelfsprekend intern kunnen worden opgelost. Bij dit alles speelt de rol van het geweten (de grootvader) een overkoepelende rol.
Net zoals dat ten aanzien van familieverhoudingen nodig is, dien je in deze tijd zodanig achterstallig onderhoud te plegen aan de netwerken in je leven en werk, dat alle verhoudingen weer duidelijk en geaccepteerd zullen worden. Ook binnen een netwerk moet er een leidend principe zijn, meestal wordt dat belichaamd door één of enkele mensen. Er is binnen een netwerk zo niettemin sprake van een hiërarchisch principe (mannelijk – Yang), dat de bedding en het draagvlak van het netwerk (vrouwelijk – Yin) bij elkaar houdt.

◙  Welke mensen beantwoorden jouw inzet? Zoek hen op en houd contact met hen!

◙  Welke netwerken, waar jij deel van uitmaakt, vragen voeding en verzorging?

◙  Vind een goede vorm voor je relaties met je meest nabije en intieme kring en onderhoud die relaties goed. Dat vraagt discipline en het vraagt ook, dat jij weet welke plaats je inneemt in je naaste kring. Is dit nog onduidelijk, vraag dan raad!


Geïnteresseerd geraakt hoe je het beste verder kan gaan op jouw levenspad in het ritme en de energie van de seizoenen: Volg dan het gratis mindfulness traject "De Cyclische Beleving van de Vier Seizoenen” voor een intensere beleving ervan.

Het deel voor de 1e periode van de zomer is te vinden op de Lung Ta website:
Deel 1 Energetische Zomer

De complete mindfulness training:

De Cyclische Beleving van de Vier Energetische SeizoenenEen mooie meditatieve reis naar buiten en naar binnen toegewenst!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.