Vergissen in Geslacht - Keten van Mensen - Stem uit Mijn Diepte [08FEB2018]

Gepubliceerd op 21 november 2021 om 11:55

Vergissen in Geslacht - Keten van Mensen - Stem uit Mijn Diepte
... de droom

Ik loop naar binnen in een groot, oud gebouw. Via de gang kom ik in de slaapzaal terecht, daar zie ik stapelbedden staan en ook enkele gewone bedden. Op één van die gewone bedden zit iemand onder een rode deken. Ik stel me zo voor, dat het een zeer slanke vrouw is met een kaal hoofd, die daar in kleermakerszit onder een rode deken in een boek zit te lezen met behulp van een zaklantaarn. Zoals tieners ’s avonds laat stiekem in bed kunnen lezen.
Plotseling wordt door iets of iemand de deken weggetrokken en tot mijn verbazing zit op dat bed een brede en zeer gespierde man.
Daarna loop ik een grote badkamer in, het is meer een groot waslokaal. Ik kijk tegen de rug van een breedgeschouderde man aan, die daar zijn gezicht aan het wassen is. Ik tik hem op zijn schouder om hem wat te vragen. Als diegene zich omdraait, zie ik tot mijn verbazing een slanke vrouw met prachtig, lang donker haar. Weer ben ik enorm verbaasd en ik loop sprakeloos weg.
Daarna loop ik naar buiten en bevind ik me tussen tientallen mensen. Het is er gezellig druk en er hangt een fijne sfeer. Het lijkt erop, dat ik meedoe aan een bijeenkomst rond een bepaald thema, een soort workshop.
Twee vrouwen komen naar mij toe. Zij vertellen, dat de organisatie weet, wat iedereen denkt. De gedachten van al de aanwezigen zijn gedocumenteerd. Één van de vrouwen laat mij een hele lange slinger zien (zie foto) van ronde papiertjes, die aan elkaar vastzitten. Elk rond papiertje hoort één van de bezoekers toe. De vrouw in kwestie vraagt naar mijn naam en zoekt dan het papiertje met mijn gedachten op. Ze vindt het deel met mijn gedachten en kijkt dan heel verbaasd. Zij laat het mij zien. Inderdaad, bij iedereen staat tekst, maar onder mijn naam staat een symbolische tekening. Ik zie boven de vele teksten allerlei namen staan, maar de naam links van mijn deel valt mij op: “Theo!”.

Dan kijk ik heel goed naar de symbolische tekening en ik herken het woord “Eosine”, dat is een kleurstof, waarmee levende, dierlijke cellen en dierlijke weefsels gekleurd kunnen worden. Het roept ook herinneringen bij me op. Ik heb over eosine gedroomd. Ik probeer de droom tot leven te brengen. Ik heb in het Engels gesproken in die droom.
Langzaam komt de droom en de betekenis ervan weer terug en er komt een tekst naar boven:
“I love to …
“I love to …
Dan voel ik ineens een enorme energie in mij ontwikkelen. Het lijkt alsof ik vanaf dat moment alleen maar uitadem. Met een enorme kracht stroomt lucht door mijn mond naar buiten.
Dan zeg ik: “I love to see eosine!”. In het begin gebruik ik mijn gewone stem, maar dan komt mijn stem dieper uit mijn lichaam, uit mijn bekken. Het klinkt heel anders en toch is het mijn stem.
Ik weet precies wat ik moet zeggen, maar door die enorme energie is het moeilijk om de woorden goed uit te spreken. Ik moet heel goed articuleren om de woorden verstaanbaar te houden, maar dat lukt me wel. Het is heel bijzonder om die enorme energie en kracht in mijn lichaam te voelen

 ...   Dan word ik wakker.

Associaties en Analyses

Mijn eigen Associaties en Analyses

Het lijkt erop, dat ik in elke vrouw iets mannelijks en in elke man iets vrouwelijks kan zien of ontdekken. Wij, vrouwen en mannen, hebben zowel Yin als Yang in ons. Maar mijn droom bevat ook de boodschap, dat de door mij waargenomen dingen uiteindelijk toch anders kunnen zijn, dan dat ik in eerste instantie gedacht had. Dat is een waarschuwing voor het te snel trekken van conclusies en om mijn mind open te houden.
De lange keten met rondjes, waarop de gedachten van de mensen genoteerd staan, geeft aan, dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn.
Het voorkomen van het woord “Theo” kan er op duiden, dat ik de verbinding met het goddelijk, met de kosmos levend moet houden en moet koesteren.
De kleurstof eosine, waarmee levende dierlijke cellen gekleurd kan worden, wijst in de richting, dat ik het belangrijk vind dat wat er in mij leeft zichtbaar mag / moet worden. Dat is de wens en het streven van mijn ziel. Dat is een universele wens en ik wil daar iedereen bij helpen om die wens in vervulling te laten gaan.
Dat mijn stem uit mijn bekken komt, geeft aan dat ik meer en meer naar mijn gevoel en onderbewuste leer luisteren.

Hieronder kun je reageren op deze droom ...


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.